tirsdag 7. juni 2011

Fylt avocado med reker

Dette er en deilig mettende lunsjrett. Her på bildene har jeg brukt scampi fordi det var det jeg hadde tilgjengelig i fryseren. Men jeg synes nok disse egentlig blir bedre med vanlige reker (så lenge det ikke er snakk om reker i lake, som jeg ofte synes er litt smakløse).


1 avocado

10 - 12 reker - rensket (eller 6 scampi)

2 - 3 ss creme fraîche

1 ss finhakket fersk dill

1 ss finhakket stangselleri

1 klype salt

1 liten skvis sitronsaft

hvitløkspepper

2 skiver sitron

litt frisk dill eller gressløk til pynt
_______________________________________________________________________________

Bland sammen creme fraîche og dill. Del avocadoen i to på langs, ta ut steinen og grav ut et par ss av avocadokjøttet. Mos avocadokjøttet og bland det med creme fraîchen. Smak til blandingen med salt, pepper og litt sitronsaft.

Kutt halvparten av rekene i litt mindre biter og bland dem ned i creme fraîche-blandingen. Fordel blandingen i gropene på de to halve avocadoene. Legg resten av rekene oppå. Pynt med sitron og urter.

Hvis du ikke skal servere avocadoene med en gang kan du pensle snittflatene på avocadoen med sitronsaft. Da unngår du at avocadoen blir brun.5 kommentarer:

 1. Så deilig :)

  Både jeg og sønnen min liker så godt avokado med reker, skinke og feta

  SvarSlett
 2. Mmmm dette så ut som noe skikkelig snadder :)

  SvarSlett
 3. @ Nina: Det høres godt ut med feta til avocado. Den komboen må jeg prøve meg på.

  @ Makro: Mhm! Veldig snadder :)

  SvarSlett
 4. Dette så digg ut! Kan vel passe perfekt som en forrett eller bare som ekstra snacks? Flott blogg forresten, jeg liker "stilen" på den :)

  SvarSlett
 5. Ja, det vil jeg tro. en halv avocado per pers burde være nok som forrett da. Ellers er man jo mett til middagen. Og tusen takk for hyggelig kompliment <3

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails