lørdag 25. juni 2011

Eggereder

Artig oppskrift fra simply recipes. Dette er nok ikke noe jeg kommer til å lage ofte, da speilegg er like godt, men veldig mye enklere å lage. Men jeg synes oppskriften er morsom, så den er verdt å poste i alle fall.
2 egg

1/4 ts salt

1/4 kopp finrevet gruyere eller parmesan
_______________________________________________________________________________

Varm ovnen til 225 grader. Legg bakepapir på en bakeplate.

Separer eggeplommer fra eggehviter. Pass på at du ikke får noe rester av eggeplommene i eggehviten. Da blir eggehviten umulig å piske stive. Legg plommene hele i hver sin bolle.

Ha saltet i eggehviten og stivpisk i en helt ren bolle. Eggehviten skal bli så stiv at eggehvitetoppene står av seg selv.

Vend osten forsiktig inn i de stivpiskede eggehvitene. Legg eggehviten som to reder på stekeplaten. Form en liten grop til eggeplommen midt i eggehviteredene.

Stek eggehvitene i tre minutter. Ta stekebrettet ut av ovnen og legg en plomme i hver grop. Sett inn i ovnen og stek i nye tre minutter.

Server umiddelbart!Bittelittegrann for mye stekt kanskje....

10 kommentarer:

 1. Ja, det var absolut artig og serveres imorgen som søndagsfrokost - gleder meg allerede!

  SvarSlett
 2. Morsom vri på speileggene! Må bare få si at vi har hatt dine fløtegratinerte jordskokker til middag i dag. Nydelige var de. Hansel sukker fornøyd og ber meg hilse og takke for oppskriften. *klem*

  SvarSlett
 3. Ina: Hurra! Perfekt prosjekt for en søndags morgen :)

  Gretel: Så stas å høre at det smakte! Fornøyd sukking er bra saker. Hils tilbake :)

  SvarSlett
 4. De så litt vel stekt ut for min del - men det er veldig godt!! Lenge siden jeg prøvde første gang nå - kanskje det blir i morgen?Jeg lagde en gang en med to egg, to hull til plommer - og munn lager du av grønnsaker!! Vips, ansikt! ;)

  SvarSlett
 5. Definitivt for mye stekt. Sånn går det når man multitasker ;)

  SvarSlett
 6. Kjempemorsomm vri på eggene. Vi trenger det føler jeg av og til (ganske ofte ? )

  SvarSlett
 7. Hehe, blir mye egg ja. Men jeg er og blir en eggoholiker, og går aldri lei tror jeg... Men litt variasjon er jo greit :)

  SvarSlett
 8. nettopp laget meg ett, og angrer på hvorfor ikke to?! Og ikke var det så styrete å lage heller.... blir artig å overraske andre med også... c",)

  SvarSlett
 9. Hehe, ja det er jo bare å lage to når man først er i gang... Kult at du likte dem. Jeg tenkte også at dette er artig gjestefrokost :)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails