onsdag 1. juni 2011

Kylling saltimbocca

En italiensk klassiker som egentlig skal lages med kalv, men som også er nydelig når den lages med kylling. Det er den fyldige smaken av frisk salvie som utgjør magien i denne retten.
Til to:

2 kyllingfileter

smør

4 - 6 friske salvieblader

2 skiver parmaskinke

salt & pepper

evt. parmesan
_______________________________________________________________________________

Stek kyllingfiletene i smør i 2 minutter på hver side. Legg kyllingfiletene over i en ildfast form.

Salte og pepre kyllingfiletene. Vær forsiktig med saltet. Husk at parmaskinken også er salt. Legg to tre blader salvie på hver kyllingfilet. Rull spekeskinke rundt kyllingfiletene. Hvis du vil kan du strø litt parmesan over også.

Sett kyllingfiletene i ovnen på 225 grader i ca. 10 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt.

Server for eksempel med squashspaghetti stekt med litt pesto, caprese-salat, kremet kinakål, salat, eller som på bildene her, med parmesangratinerte jordskokker.


Saltimbocca med parmesangratinerte jordskokker (oppskrift kommer).

11 kommentarer:

 1. Kjekt med nye inputs på kyllingen -Har lageret fullt av kyllingfilet. Denne skal testes ;)takk !

  SvarSlett
 2. Kyllinginput er alltid fint ja ;) Nå må jeg bare surfe litt rundt for å få salvie-input til resten av salvieplanten ;)

  SvarSlett
 3. mmmmm dette var virkelig lekkert! :)

  SvarSlett
 4. Takk Nannah (haha, jeg klarer liksom ikke venne meg til å kalle deg Gretel). Kjekt at de enkle ting kan bli lekkert ;)

  SvarSlett
 5. Denne lagde jeg til middag i dag, og det var en braksuksess:) Mann og barn var superfornøyde. Tenk at noen få salvieblader kan gjøre hele susen! Hadde squashspaghetti m fløtesaus og tomatsalat til. Skal lage denne igjen! Takk for inspirasjon. Jeg digger bloggen din og er innom daglig:)

  SvarSlett
 6. Takk for inspirasjon :) Jeg lagde parmesangratinert jordskokk og sellerirot i går, gjett om det ble nydelig. Jeg tok ca lik mengde jordskokk og selleri, skrapte/skar bort ufinheter, snittet i tynne skiver og la i ildfast form. Deretter slo jeg over fløte til det nesten dekket grønnsakene og drysset litt salt, mye pepper og mye parmesan over. NYDELIG. I dag spiste jeg restene kaldt, og det var like godt :) Hovedrett var forresten langstekte nakkekoteletter - fete og gode :)

  SvarSlett
 7. @ Camilla: Ja, det er faktisk nesten magisk med salvie altså! Tilbehøret ditt høres nydelig ut! Så stas at du finner inspirasjon her. Setter pris på at du titter innom her så ofte :)

  @ Ingeborg: Komboen jordskokk og sellerirot høres jo godt ut! Og mmmmmm! Nakkekoteletter er digg!

  SvarSlett
 8. This dish looks very tasty! Thanks for sharing!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails