søndag 26. juni 2011

Koreansk svinewok med spinat og blomkål

Dette var skikkelig digg! Jeg bare elsker den herlige nøttete smaken av sesamolje, og kan ikke helt skjønne hvorfor jeg har tendensen til å bare bruke sesamolje til scampi (som her og her). Jeg må altså bli flinkere til å bruke denne deilige oljen.

Jeg har brukt benfrie nakkekoteletter i strimler i denne oppskriften. Jeg tror nok at retten blir mer "autentisk" om man bruker magrere kjøtt som kan stekes kortere ved hjelp av litt kjapp røresteking på høy varme. Men jeg synes at det litt fetere nakkekotelettkjøttet smaker bedre, og metter lenger.


400 g benfrie nakkekoteletter i strimler

1 stor ss sesamfrø (gjerne ferdig ristet)

2 fedd hvitløk i tynne skiver

4 vårløk - hakket

1/2 ts cayennepepper

2 ss rapsolje

1/2 ss sesamolje

1/2 liten blomkål i små buketter

2 ss soyasaus

1 ts sukrin/sukrinmelis

400 g fersk spinat
______________________________________________________________________________

Hvis du ikke får tak i ferdig ristede sesamfrø begynner du med å riste sesamfrøene dine i en tørr panne. Det tar et par minutter. Ta frøene ut av pannen så snart de er ferdig rista, og pass på at de ikke svir seg, da blir de bare bitre.

Varm opp rapsolje og sesamolje i pannen. Stek kjøttet godt på høy varme. Når du er omtrent halvveis i stekeprosessen tilsetter du hvitløk, vårløk, cayenne og blomkål og steker videre under omrøring.

Hvis du bruker svinefilet istedenfor nakkekotelettkjøtt kan du godt la hvitløk, vårløk, cayenne og blomkål steke med kjøttet fra begynnelsen av. Men da bør du steke i omganger - gjerne tre - for å beholde høy varme hele veien, og slippe at kjøttet blir mer kokt enn stekt.

Vask spinaten, og fjern gjerne de groveste stilkene. Når kjøttet er ferdig stekt tilsetter du spinat, sukrin og soyasaus. Stek videre under omrøring til spinaten har falt helt sammen, et minutt eller to. Tilsett de ristede sesamfrøene, rør rundt og server!

Ferdig rista og urista sesamfrø.

8 kommentarer:

 1. Ser gott ut :)
  Du verkar ha massa bra recept, bra blogg :)

  SvarSlett
 2. Mmm, det både se og høres godt ut! Må nok prøves! Ha ei fin uke! : )

  SvarSlett
 3. Takk Gry! Ha en fin uke du også! :)

  SvarSlett
 4. Vi lagde denne til middag i dag! ELSK! Neste gang skal vi ikke være så redde for cayennepepperet. Men en suuper rett! Gleder meg til å lage en egen vri etter hvert. Du er BEST!

  SvarSlett
 5. Så kult at du likte denne, for denne likte jeg også veldig godt;) Fortell gjerne hvordan det blir når du lager egen vri!

  SvarSlett
 6. Vrien ble foreløpig litt frisk chili. Og riktig mengde cayennepepper. Hehe, men er foreløpig min nye favoritt å lage, fordi den er så enkel. Og vi finner hele tiden tilbud på kjøttet i butikken vår <3

  SvarSlett
 7. Frisk chili høres deilig ut! Jeg tror jeg må lage meg en runde til av denne snart jeg også ;)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails