fredag 3. juni 2011

Sjokolademousse med appelsinsmakDet er to grunner til at jeg ikke lager sjokolademousse så ofte. For det første blir det fryktelig mye oppvask, og for det andre er det fryktelig vanskelig å spise bare en porsjon. Det er mye sjokolade i moussen, så skal man holde dagsnivået av karbohydrater noenlunde lavt så nytter det liksom ikke å spise tre porsjoner. Jeg tror jeg fint kunne spist tre porsjoner. 

Men av og til må man bare lage denne deiligheten av en luftig, fløyelsmyk fristelse.

Du kan selvfølgelig droppe appelsinskallet hvis du vil. Men jeg synes kombinasjonen appelsin og sjokolade er nydelig. Du kan også droppe gelatinpulveret, som strengt tatt ikke har noen verdens ting å gjøre i en mousse. Men jeg synes moussen holder litt bedre på "fluffen" med bittelittegrann gelatin i seg.


4-6 porsjoner

1 ts gelatinpulver

litt varmt vann

100 g mørk sjokolade (minst 70 %)

skall av en halv appelsin (pass på å ikke få med noe av det hvite)

2 eggehviter

en klype salt

2 eggeplommer

1 ss sukrin

2 dl kremfløte
_______________________________________________________________________________

Rør gelatinpulveret ut i det varme vannet. La stå.

Smelt sjokoladen sammen med finrevet appelsinskall over et vannbad. Når sjokoladen har smeltet tar du den av vannbadet og lar den kjøles ned.

Visp eggehvitene kraftig i en ren bolle med en klype salt til de er hvite, luftige og stive (toppene i skummet skal kunne stå av seg selv uten å sige sammen).

Visp sammen eggeguler og sukrin til en luftig eggedosis.

Visp fløten til en ganske fast krem.

Nå bør vannet med gelatin ha blitt kjølt ned litt. Rør godt i gelatinvannet og hell det i en tynn stråle ned i eggegulene mens du visper.

Ha litt av eggeguleblandingen i den avkjølte smeltede sjokoladen og bland godt. Hell sjokoladeblandingen ned i eggeguleblandingen og rør sammen. Ha litt av kremen over i sjokolade- og eggeguleblandingen og rør sammen. Hell resten av kremen i blandingen og vend den inn. Ha de stivpiskede eggehvitene ned i blandingen og vend forsiktig inn.

Fordel moussen i skåler og pynt med revet appelsinskall. La stå kaldt en stund før servering.

Hvis du vil drøye moussen litt, kan du godt servere sammen med pisket krem.17 kommentarer:

 1. åååååå din fristerinne :-D Jeg var ikke så glad i sjokolade før, men etter jeg begynte med lavkarbo og 86% sjoko elsker jeg det!!!!! Jeg kunne lett hatt spist hele porsjonen alene ;-D

  SvarSlett
 2. Åh fy f***! Dette kan kanskje funke for en diabetiker (i små doser)? Jeg kan heller ofre meg å spise store doser:) God helg!

  Mvh

  Werner

  SvarSlett
 3. Rett og slett litt dårlig gjort ;) Jeg vil HA !!!!!!! en stor porsjon takk

  SvarSlett
 4. Denne var MEGET god! Jeg brukte to plater sjokoladeprinsen istedet for 70% for jeg er ikke så glad i mørk sjokolade og litt peppermyntearoma istedenfor appelsinskall rett og slett fordi jeg ikke hadde :) Still, meget god!! Da kan jeg spise mye mer også fordi det er mindre karber i sjokoladeprinsen :):)

  SvarSlett
 5. @ Janicke, Werner & Makro: Hehe, jepp. Moderasjon er et fremmedord når det kommer til denne herligheten. Jeg kan avsløre at jeg spiste tre porsjoner og egentlig var litt kvalm etterpå. Men det var verdt det.

  @ Mina Marie: Så bra at det ble godt. Og interessant vri med peppermynte. Det høres faktisk veldig godt ut.

  SvarSlett
 6. Hei
  Hva legger du i litt varmt vann? Er det snakk om kun bittelitt for å røre gelantinpulveretløst?

  SvarSlett
 7. Det stemmer. Akkurat nok til å få løst opp gelatinen. Jeg tipper jeg brukte en halv desiliter eller noe sånt.

  SvarSlett
 8. åiåiiåiåiii...!!!! Denne var nesten over the top,sitter her å nipper til, tro det eller ei, det ble nemlig litt igjen fra gårsdagen,FANTASTISK!!! sier ikke mer..... mmmmmmmmmmm...................... c",)

  SvarSlett
 9. Hihi! Jeg må bare si meg enig altså. Vidunderlig dessert! Håper bursdagsfeiringen var minst like fantastisk :)

  SvarSlett
 10. Ja, det var den så absolutt , bortsett fra at du ikke var invitert, det var jo tross alt din meny stort sett.... ; )

  SvarSlett
 11. Hehe, ja det hadde vel vært noe! :D

  SvarSlett
 12. Åh, denne må jeg lage! Det blir nok en del oppvask ja, må jo bruke en del boller, men satser på det er verd det :) Vet du ca kcal innhold, da jeg ikke er så god å regne på dette? :P Spiser ikke LCHF, men vil gjerne prøve denne fordet!

  SvarSlett
 13. Den er så inmari verdt oppvasken! Jeg lover. Jeg aner ikke hvor mange kalorier den inneholder. Jeg tror aldri jeg har regnet på en kalori i hele mitt liv ;)

  SvarSlett
 14. @Werner: Å gå på lavkarbo/LCHF tror jeg er noe av det beste du kan gjøre for kroppen din som diabetiker. Har lest så mange historier om diabetiker både her og i Sverige (hvor LCHF-ordet kommer fra) som har slutta med insulin/gått ned til halvparten og gått ned mellom 20 og 40 kg på 6 mnd. Les deg opp på dette. LCHF.no er en fin side å starte på.

  Mvh
  KarboLars (kallenavn som jeg fikk på jobben).

  SvarSlett
 15. Du kan godt spise det hver dag ved å bytte ut sjokoladen med Chocorite chocolate proteinpulver. Det smaker himmelsk. Det er kun 3 karber i den eller så kan du bruke Cavalier 72% sjokolade hele platen innholder ca rundt 4.5 karber:)

  SvarSlett
 16. Blir vel ikke helt det samme om man spiser det hver dag ;) Ellers er det ikke alle som tåler disse sukkeralkoholene i Cavalier like godt vet du :)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails