søndag 7. februar 2010

Himmelske bringebær

Hvis man konsekvent spiser LCHF, og styrer unna kunstig søtning, så forsvinner søtsuget. Det er med andre ord sjelden jeg har lyst på noe søtt. Men uansett er det godt med dessert en sjelden gang. Og ettersom at det blir så sjelden, så skal det være ordentlige saker når det først skal spises dessert. Og denne desserten er ordentlige saker. 

Ingen kunstig søtning smaker som sukker. Sukrin er i og for seg ikke kunstig, men det er nå en gang ikke sukker. I denne desserten gjør sødmen fra bringebærene og vaniljen at det er umulig å vite at det ikke er ekte sukker. Faktisk vil jeg påstå at det smaker bedre når man lar sødmen fra bringebærene og vaniljen spille hovedrollen, framfor sukkeret. Jeg bruker veldig små mengder sukrin, bare noen klyper, og det holder faktisk.

Og navnet på desserten lyver ikke. Dette er himmelsk nytelse. 


frosne bringebær

noen klyper sukrin

kremfløte

vaniljeekstrakt eller frøene fra en vaniljestang

ristede hasselnøtter

mørk sjokolade
___________________________________________________________________


Ta en neve frosne bringebær og legg i en liten dessertskål. Dryss litt sukrin over og kjør dem i mikroen på halv styrke i 2 minutter.

Mens bærene tiner i mikroen pisker du  kremfløte sammen med litt sukrin og vaniljefrø/vaniljeessens.

Ta av halvparten av bringebærene. Ha halvparten av kremen over bringebærene som er igjen i dessertskålen. Legg resten av bringebærene over kremen i dessertskålen og topp med resten av kremen.

Riv litt mørk sjokolade over toppen. Hakk de ristede mandlene og strø dem på.

Nyt sakte... Hvis du klarer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails