tirsdag 16. februar 2010

Biff stroganoff

Stroganoff er opprinnelig en russisk luksusrett, men er for lengst blitt en populær og mer hverdagslig rett i store deler av verden. Populærvarianten kan vel nesten omtales som litt kitsch.  Hvor luksuriøs eller hverdagslig den blir kommer an på hva slags kjøtt du bruker - biffkjøtt eller grytekjøtt.


 

500 g oksekjøtt i terninger 

2 ss smør

1 løk

2-300 g champignoner

1-2 ts paprika

5 dl creme fraiche eller rømme

2-3 ss tomatpuré

evt. litt oksefond

2 ts Dijon sennep

2 ss Worcestershire sauce

Salt og pepper
___________________________________________________________________________________

Hakk løken og del champignonene i kvartinger. Varm smøret i en stor gryte og stek løk og champignon til løken er myk og blank. Tilsett kjøttet og surr til kjøttet er brunt.

Tilsett paprika, creme fraiche og tomatpuré. Kok opp. La retten småkoke til kjøttet er mørt. Tilsett vann underveis hvis det er nødvendig. Koketiden vil avhenge av hva slags kjøtt du bruker. Jo finere kjøtt, jo kortere koketid. Bruker du grytekjøtt kan du gjerne koke retten i en times tid.

Smak til med sennep, Worcestershiresaus, salt og pepper.

Server gjerne stroganoffen med blomkålris.

5 kommentarer:

 1. Uffda! Hva var det som ikke ble bra?

  SvarSlett
 2. Følte at jeg måtte forsvare denne oppskriften siden "anonym" tydeligvis ikke likte den. Jeg lagde den i går (for første gang), og den ble en stor hit både for 3-åringen og dens foreldre og besteforeldre ;o) Riktignok hadde jeg i nesten dobbelt så mye kjøtt, bare 1 beger CF og ingen worcestershiresaus- men den ble smaskens!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Lene. Ja, denne er ikke så dum altså. Godt å høre at du og familien likte den. Det er jammen meg lenge siden jeg har laget denne selv. Tror jeg må gjøre noe med det ;)

   Slett
 3. Slager hjemme hos familien

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails