onsdag 24. februar 2010

Portobello med skinke og ost

Dette er en oppskrift fra "De beste GI-oppskriftene".  Originaloppskriften sier at det skal være en skive skinke per porsjon. Jeg synes soppene fortjener to. Hvor raus jeg er med osten kommer litt an på hva slags måltid dette skal være. Jo mer ost, dess mer mettende. Jeg anbefaler bøffelmozzarella hvis du kan få tak i det.

 

4 porsjoner


8 store portobellosopper

4-8 skiver parmaskinke

200 g mozzarella

1/2 potte basilikum

olivenolje

grønne salatblader, f.eks. mâchesalat eller fersk babyspinat

1/2 dl ristede pinjekjerner

litt rødvinseddik

fingersalt og pepper

pinjekjerner 
__________________________________________________________________

Fjern soppstilkene. Fordel skinke, mozzarella og basilikum  på halvparten av sopphattene. Fordel resten av sopphattene oppå og trykk godt sammen. Varm opp en stekepanne og ha godt med olivenolje i pannen. Stek soppene på begge sider. De trenger noen minutter på hver side for at soppen skal bli gjennomstekt og myk, og for at osten skal smelte.

Anrett salat på tallerkner. Del soppene i to og legg to halve sopper oppå salaten. Drypp litt rødvinseddik og dryss litt salt, pepper og pinjekjerner over til slutt.

Og bare for ordens skyld: Hvis du vil spise disse uten salaten til så synes jeg at det fortsatt er viktig med noen dråper balsamico over soppen. Det har å gjøre med syrebalansen. Det blir liksom litt tungt uten de balsamicodråpene. 
Egentlig skulle jo disse serveres på noen grønne salatblader. Men så hadde jeg glemt å kjøpe salat, så da ble det bilde uten salat.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails