torsdag 26. januar 2012

Kinesisk svinefilet


1 svinefilet

0,75 dl soyasaus

2 ss sesamolje

1/2 ss worcestershire sauce

1/2 ss sukrin/tagatesse

1 ts sambal oelek

2 fedd finhakket hvitløk

hakket gressløk/vårløk

rapsolje
_______________________________________________________________________________

Bland sammen soyasaus, sesamolje, worcestershire sauce, søtstoff, sambal oelek og hvitløk i en brødpose. Legg svinefileten i posten og lukk posen godt. Kna litt på posen, sånn at marinaden dekker kjøttet godt overalt. La kjøttet marinere i 8 - 24 timer.

Ta fileten ut av posen, men ta vare på det som er igjen av marinade. Brun fileten på alle sidene i rapsolje, stikk et steketermometer midt inn i kjøttet.

Sett ovnen på 90 til 150 grader. Jo, lavere temperatur, jo lenger tid tar det, men så blir det etter min mening også bedre og saftigere, jo lavere temperatur du bruker. Ta fileten ut av ovnen når steketermometeret viser 70 grader. Dekk fileten til med folie, og la den hvile i 10 minutter før du skjærer i den.

Ha resten av marinaden i en kjele og kok opp. La putre i noen minutter.

Skjær fileten i skiver, og drypp litt av den reduserte marinaden over. Pass på at du ikke bruker for mye av marinaden over kjøttet og tilbehøret, da det fort kan bli ganske salt. Strø hakket gressløk/vårløk over til slutt.

Server gjerne med blomkålris. På bildet ser du at jeg har servert svinefileten med blomkålris stekt sammen med snittede sukkererter. Jeg har tilsatt ørlittegrann fiskesaus i blomkålrisen under steking, istedenfor salt. Men vær forsiktig med saltingen, da kjøttet er ganske salt i seg selv etter marineringen i soyasaus.

Kinesisk svinefilet med blomkålris og sukkererter.

Har du svinefilet til overs etter middag, så skjær resten i tynne skiver og bruk som pålegg. Det litt salte svinekjøttet passer kjempegodt som pålegg.

29 kommentarer:

 1. Kjempeoppskrift igjen Frida! Elsker å langtidssteke kjøtt. Det er så lettvint, og så blir det så mye mer saftig!

  Tove
  http://sjelemat.blogspot.com/

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, langtidsstekt er best altså :)

   Slett
 2. Takk for oppskrift, dette så godt ut!

  SvarSlett
 3. Bra recept ska testas.
  Ha en bra dag/ Jimmie

  SvarSlett
 4. Hittade er via facebook - kul att hitta hit! Jättefin sida ni har och dessutom fullspäckad med recept - härligt
  Mvh/Annika Rogneby

  SvarSlett
 5. Bra blogg, Frida!

  Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som helgens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Magne! Det var veldig hyggelig :)

   Slett
 6. Mmmmmm, tennene løper i vann! :)

  SvarSlett
 7. Skal teste dette ikveld! Gleder seg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Da håper jeg du blir fornøyd Lars. God lørdagskveld til deg :)

   Slett
 8. Da ligger litt i underkant av 700gr. i marinade i kjølen, iforhold til søndagsutflukten, hvor lang steketid tror du den vil/må ha sånn ca?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg regner med at den er stekt for lenge siden? Tok du tiden? Jeg husker ikke hvor lang tid det tok jeg. Men jeg lurer på om det kan ha vært 30 - 40 minutter?

   Slett
 9. Hei Frid! I går lagde jeg Lasagne etter oppskriften din. Den var så god!! Til og med mine kresne sønn på 17 var superfornøyd. Er så imponert over den fantastiske bloggen din og alle de supre matoppskriftene og tipsene du deler med oss lesere. Tusen takk, du er en stor inspirasjon!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy at lasagnen falt i smak hos den kresne sønnen. Og tusen takk for veldig generøse ord. Det er utrolig koselig å høre at du finner inspirasjon her hos meg :)

   Slett
  2. Å, ikke mer, da setter jeg på 90 gr nå, så kanskje en time halvannen blir perfekt..... Ref kommer.... : )

   Slett
  3. Halvannen tror jeg blir lenge. Jeg brukte ikke spes høy varme (100 kanskje?). Men det kommer vel også litt an på størrelsen på fileten. Jeg brukte en ganske liten filet.

   Slett
 10. Det ble faktisk halvannen time på 100 gr...... Også så godt! Gjesten kom ikke så her er det bare å glede seg til matpakka i morgen, eller kveldsen i dag tenker jeg vi sier...

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjekt å vite. Bra det smakte :)

   Slett
 11. Dette må nok bli middag i dag! Ser nydelig ut.

  SvarSlett
 12. Dette så veldig bra ut Frida - som alle andre oppskrifter du legger ut! Har prøvd ut mange av oppskriftene dine allerede, og særlig biff lindstrøm og heite kjøttkaker er prøvd flere ganger! Du gjør matlaging overkommelig for en som verken er så fantasifull eller erfaren på kjøkkenet!

  Nå kommer det kanskje et dumt spørsmål: er skinkestek det samne som svinestek- og hvis ikke, kan man bruke skinkestek i denne oppskriften!

  SvarSlett
 13. Tjukk til smukk: Håper det smakte :)

  Miss M: Tusen takk for hyggelig tilbakemelding. Det er alltid stas å høre når oppskrifter faller i smak. Jeg synes ikke det var noe dumt spørsmål om svinestek og skinkestek er det samme. Jeg ble jammen litt usikker selv jeg. I oppskriften har jeg imidlertid brukt svinefilet, som verken er skinkestek eller svinestek. Svinefilet er enten svin ytrefilet eller svin indrefilet. Jeg kan ikke se noen grunn til å ikke prøve denne oppskriften på skinkestek egentlig. Det blir jo ikke helt det samme, og steketiden blir veldig mye lenger, men ellers burde det kunen funke.

  SvarSlett
 14. Nå har vi laget denne 2 ganger med stort hell. Det tar lang tid i ovnen, nesten 2 timer, på de størrelsene vi får kjøpt svinefilet i på Ica. Men gud så godt, det er verdt det! Tusen takk for inspirerende blogg og oppskrifter. Jeg er imponert over at det går an å være så oppfinnsom og flink. Wow!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra at det smaker! Hurra! Og tusen takk for veldig generøse ord om bloggen. Jeg blir jo veldig smigret da <3

   Slett

Related Posts with Thumbnails