tirsdag 31. januar 2012

Sennepslaks med spinatblomkotto

Skikkelig god fiskemiddag, inspirert av den tidligere postede blomkotto-oppskriften.


Til to personer:

2 laksefilet porsjonsstykker uten skinn

sennep

det ytterste laget av en stor blomkål + litt revet blomkål

2 finhakkede sjalottløk (eller 1/4 gul løk)

1 fedd hvitløk - finhakket

olivenolje

en liten skvett hvitvin (eller evt. hvitvinseddik)

1 - 2 ss kyllingfond

ca. 2 dl vann

ca. 150 g fersk spinat

pepper

2 store ss créme fraîche

et par gode never nyrevet parmesan
______________________________________________________________________________

Bruk en kniv til å skjære av det ytterste laget på en blomkål. Da får du en blomkålris bestående av de små "knottene" ytterst på blomkålen som er litt mer fast enn om du bare river blomkålen. Riv litt ekstra blomkål, da bare ytterlaget av blomkålen kan bli litt lite for to personer.

Sett ovnen på 180 grader. Smør et tynt lag sennep på toppen av laksefiletbitene, og legg dem i en ildfast form. Når ovnen er varm nok, setter du laksen i ovnen og lar den steke i 12 minutter. I mellomtiden lager du blomkottoen.

Kok opp vannet og tilsett kyllingfond. Hold buljongen varm.

Stek sjalottløk/løk og hvitløk i olivenolje i en panne til løken er myk og blank. Tilsett blomkålrisen og pepper og stek videre i et par minutter. 

Om du ikke allerede har satt plata på full varme, sett den opp på full fres. Ha i en skvett hvitvin, og la hvitvinen frese bort. Tilsett en øse av den varme kyllingbuljongen og la buljongen koke bort. Dette skal gå ganske fort. Rør litt i blandingen underveis. Smak på blomkålrisen. Kanskje er den ferdig allerede nå? Du vil ha litt tyggemotstand igjen i blomkålen. Hvis ikke, tilsett en øse til, og la koke inn igjen. Merk deg at det slettes ikke er sikkert at du bruker opp all buljongen du har varmet opp. Sannsynligvis ikke.

Like før den siste øsa med buljong er kokt bort tilsetter du frisk spinat og rører rundt til spinaten har falt helt sammen, og den siste resten av buljongen har kokt bort. Det trenger imidlertid ikke ha blitt helt tørt nede i panna.

Tilsett créme fraîche og parmesan og rør godt rundt. Smak om det trengs noe ekstra salt eller krydder.

Server laksefiletene oppå blomkottoen. Pynt gjerne med litt gressløk på toppen.



9 kommentarer:

  1. Yummy!! Denne skal definitivt prøves! Så aldeles nydelig ut Frida ;-D

    Tove
    http://sjelemat.blogspot.com/

    SvarSlett
  2. Takk takk Tove. Det var veldig veldig godt :)

    SvarSlett
  3. Ser fantastisk ut, som vanlig! Hvilken sennep bruker du? Blir dijon for sterkt, tror du? Regner med det ikke er noe problem å bytte ut creme fraiche med sæterrømme? :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg brukte skånsk sennep. Den er ganske mye mildere enn dijon. Om dijon blir for sterkt er litt smak og behag. Jeg ville brukt et ganske tynt lag. Rømme funker nok helt fint ja :)

      Slett
  4. Det ser yummy ut!!! Så flink du er-:))

    SvarSlett
  5. Dette ser fristende ut - gjemmes til neste fiskemiddag :)

    SvarSlett
  6. Denne ble testet i dag (med Dijon) - kjempegodt! Og så raskt og enkelt å lage, tusen takk for kjempeflott oppskrift :-)

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails