søndag 11. september 2011

Oksekjøtt Panang


Dette er en enkel og kjapp thairett med massevis av deilig smak. Du må nok i en innvandrerbutikk for å få tak i både panang karripasta og kaffir limeblader, men begge deler er ingredienser som du kan ha i kjøleskap og fryser over lengre tid, slik at du har det tilgjengelig til neste gang du skal lage thaimat.

Kaffir limeblader kan kjøpes både ferskt og tørket. De tørkede limebladene gir ikke i nærheten av den smaken som de ferske gir. Så jeg anbefaler at du kjøper en pose med ferske blader, og så fryser du de du ikke bruker. Limebladene tåler frysingen helt fint. Limebladene skal bare gi smak til retten, de skal ikke spises. Akkurat som når man bruker laurbærblad.

Panang karripasta minner veldig mye om den røde karripastaen. Jeg foretrekker panang, men får du ikke tak i panang, så kjøper du rød karripasta istedenfor. Ingredienslisten ser omtrent lik ut, med unntak av at panang gjerne inneholder litt ekstra koriander, spisskummin og kardemomme.




Til to personer

6 friske kaffir limeblader

rapsolje

3 ss panang karripasta

1 boks kokosmelk

400 g mørt oksekjøtt i strimler

2 ts sukrin

2 ts fiskesaus

litt rød chili

brokkoli i små buketter
_______________________________________________________________________________

Knørv limebladene, slik at de slipper smak.

Varm oljen i en dyp stekepanne eller en wok og tilsett oksekjøttet og brun det kjapt på sterk varme. Tilsett karripastaen og brokkolibukettene og stek kort sammen med kjøttet, uten å svi pastaen.

Tilsett kokesmelken, limeblader, sukrin, fiskesaus og kok opp. La koke til brokkoli og kjøtt er mørt. Juster evt. med litt vann, hvis sausen blir for tjukk. Smak til om balansen mellom den søte sukrinen og den salte fiskesausen er slik du vil ha den.

Skjær chili i tynne strimler og tilsett rett før servering.

8 kommentarer:

  1. Namnam, elsker asiatisk mat :)

    SvarSlett
  2. Satt tidligere i dag å drømte om Thailand reise, men jeg tror å lage retten din er litt billigere enn å reise dit ;)

    SvarSlett
  3. Hehe, bittelitt ;) Men en thailandreise hadde ikke vært så dumt det heller.

    SvarSlett
  4. Ahh, tusen takk for overkommelig oppskrift - har konstante thai-cravings for tiden. Dette blir definitivt middag snart!

    SvarSlett
  5. Thai-cravings høres velkjent ut. Her i huset er blir det fort thaimat en gang i uka. Nam nam :)

    SvarSlett
  6. anbefaler deg å prøve å lage din egen currypaste. Har du først prøvd det går du aldri tilbake til den ferdigkjøpte:-)
    oppskrift følger:
    1 ss korianderfrø
    1 ts spisskummenfrø
    1/2 ts pepperkorn
    4 stilker sitrongress, kun nederste halvdel, finhakket
    5 cm galangalrot, finthakket
    6 kaffirlimeblader, finhakket
    1 ts revet skall av kaffirlime eller vanlig lime
    4 korianderrøtter banket og finhakket
    5 thaisjalott eller 1/2 vanlig rødløk, finhakket
    12 fedd hvitløk, lettknust og finthakket
    12 store tørkete chilier uten frø, bløtlagt 30 min og så "vridd opp" finhakket
    1 ts rekepasta

    ved penangcurry tilsettes 4 ss usaltede og knuste peanøtter

    Frø ristes i varm panne før enn de knuses i morter. Etter dette tilsettes en og en ingridiens i morteren.
    stavmikser, blender eller lignende kan også brukes, men da må det tilsettes olje for å få en grei konsistens.
    Lykke til ;-)

    SvarSlett
  7. Ja, hjemmelaget er alltid best! Dette ser jo ut som en bra oppskrift, så jeg skal prøve meg på den en dag. Det blir jo mye thaimat her i huset. Jeg antar at dette er oppskriften til en rød karripasta? Tusen tusen takk for fin oppskrift :)

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails