mandag 12. september 2011

KantarellstuingKantareller er en så fantastisk råvare, at når jeg først bruker dem, så har jeg ikke lyst til å tulle så mye med krydderiet og smakstilsetninger. Jeg liker å bruke kantareller slik at det er kantarellsmaken som får lov til å stå i sentrum. En av favorittilberedningsmåtene er den klassiske kantarellstuingen. Nydelig til middagen, og kanskje enda deiligere på kantarellsmørbrød dagen etter.

Her har jeg brukt litt hvitvin/sherry i stuingen. Har du ikke hvitvin eller sherry, kan du hoppe over det, og heller smake til med noen dråper sitronsaft på slutten.400 g kantareller

2 stk sjalottløk

1/2 fedd hvitløk

en liten skvett hvitvin/tørr sherry

3 ss smør

3 dl kremfløte (og evt. rømme)

salt

pepper

finhakket gressløk

_______________________________________________________________________________

Rens og riv kantareller i biter.

Finhakk sjalottløk og hvitløk og surr i smør til løken er blank. Tilsett kantarellene og stek på sterk varme til all væske er dampet bort og kantarellene er blitt gyldne. 

Ha i en liten skvett hvitvin eller tørr sherry, og la hvitvin/sherry koke inn. 

Tilsett kremfløte og kok til sausen tykner. Smak til med salt, pepper, og bland inn den finhakkede gressløken rett før servering.

Her har jeg servert kantarellstuingen til en nakkekotelett, stekt med litt hvitløk, pepper og frisk salvie.Dagen etter middagen med kantarellstuing ble det kantarellsmørbrød til lunsj av restene. Jeg brukte et halvt frokostrundstykke med kantarellstuing, sprøstekt bacon, og hakket kruspersille på toppen. Veldig godt!

3 kommentarer:

Related Posts with Thumbnails