onsdag 14. september 2011

Kyllingspyd med harissa

Klarer du å skvise inn en grillmiddag til før høsten virkelig tar overhånd? Da kan jeg anbefale denne spicy grillretten. Nam nam!

Harissa er en krydderpasta som er mye i bruk i Nord-Afrika. Harissa inneholder mye chili, men også andre krydder som hvitløk, karve, spisskummin og koriander. Harissa er nok kanskje mest kjent og best i sin originale form, altså som pasta laget av fersk chili og hvitløk. I denne oppskriften har jeg imidlertid brukt en tørr harissablanding. Harissa kan du kjøpe ferdig i innvandrerbutikker (det gjorde jeg denne gangen). Får du ikke tak i ferdig tørr harissa kan du lage en egen harissablanding. Oppskriften finner du her.0,8 - 1 kg kyllingfilet i biter

3 fedd hvitløk - revet

3 ss harissa

3 ss olivenolje

saft av en halv sitron

salt & pepper
_____________________________________

Bland sammen alle ingrediensene bortsett fra kyllingen i en pose. Bland godt. Ha i kyllingen og kna godt sånn at marinaden dekker alle kyllingbitene. La marinere i et par timer før du griller dem.

Server for eksempel med salat og dressing.
4 kommentarer:

  1. Dette så fristende ut. Må muligens ta en tur innom innvandrerbutikken og få tak i krydderet - blir mye kylling her så ny smak kan jo være greit :)

    SvarSlett
  2. Ja, det var digg altså. Og med ferdig kjøpt krydder er det jo superenkelt. Ellers er det ikke så komplisert å blande sammen egen krydderblanding :)

    SvarSlett
  3. Nam nam, ser som vanlig fristende ut!

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails