fredag 30. september 2011

Kyllingschnitzel med senneps- og estragonsaus

Det er litt jobb med frysing og panering av disse schnitzlene. Men selv om det tar litt tid, så er det ikke vanskelig. Og det er så inmari verdt det!

Hvis du ikke har fersk estragon, kan du bruke tørket. Men da er det lurt å begynne med dressingen, sånn at den får stå og trekke litt før du serverer den.


Til to personer

300 g kyllingkjøttdeig

2-3 egg

2 ss philadelphia

2 ts fiberhusk

salt & pepper

1/2 kopp finrevet parmesan

1/2 kopp skåldede og malte mandler

smør

3/4 dl rømme

3/4 dl majones

1 1/2 ss sennep

1 ss frisk hakket estragon

2 - 4 sitronbåter
_______________________________________________________________________________

Visp sammen 1 egg, 2 ss philadelhiaost, salt og pepper. Bland fiberhusken godt med eggeblandingen. La stå i noen minutter.

Bland kyllingkjøttdeigen godt inn i eggeblandingen. Form to schnitzler på bakepapir på en tallerken.  Sett tallerkenen med schnitzlene inn i fryseren i ca. en halv time. Da blir de lettere å panere.

Visp sammen et egg i en dyp tallerken (her kan det hende du må tilsette et ekstra egg, men se det litt an). Bland sammen parmesan og malte mandler. Dypp de halvfrosne schnitzlene i egget og vend dem deretter i mandelpaneringen. Stek schnitzlene i godt med smør til de er gyldne og gjennomstekte.

Bland sammen rømme og majones, og smak til med sennep, estragon, salt og pepper.

Server scnitzlene med senneps- og estragonsausen, et par sitronbåter til å skvise over schnitzlene, og annet tilbehør som salat eller grønnsaker. På bildene har jeg servert schnitzlene med blomkål- og brokkolimos.3 kommentarer:

 1. Dette ble inmari store schnitzler! Litt i overkant faktisk. Jeg tror at hvis man øker mengden kjøttdeig til 400 gram, og bruker litt ekstra mandler og parmesan, så holder denne oppskrften til fire schnitzler.

  SvarSlett
 2. Tror denne må bli middag neste uke gitt! Men som du sier, tror jeg nok jeg öker på mengden kjött og lager flere schnitzler..
  Ha ei go helg!

  SvarSlett
 3. Ja, det er nok lurt Tone. Og takk og god helg til deg også :)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails