torsdag 22. september 2011

Lavkarbo kaviar


Det er kanskje ikke voldsomme mengder sukker man får i seg når man spiser ferdigkjøpt kaviar. Men så er det jo så enkelt å lage en hjemmelaget variant, at jeg kan ikke helt se grunnen til å la vær. Ideen fikk jeg hos Gry.

Jeg har tilsatt litt sukrin i kaviaren. Det er vel sånn at når man er fostret opp på Mills kaviar, så er man vant til at det er en del søtsmak i kaviaren. Men du kan jo smake på kaviaren før du tilsetter sukrinen. Kanskje du liker den uten?3 ss rød lodderogn

3 ss ekte majones

en klype hvitpepper

noen klyper sukrinmelis
_______________________________________________________________________________

Bland alle ingrediensene. Smak! Tilpass mengden hvitpepper og sukrinmelis etter dine egne smaksløker. Jeg har brukt ganske mye rogn i forhold til majones. Det gjør at kaviaren er ganske flytende og skarp på smak. Vil du ha en tykkere og mildere kaviar øker du bare mengden majones.

Spis for eksempel med kokte egg på frokostrundstykker.
.

10 kommentarer:

 1. Spennende! Må jo innrømme at det er veldig praktisk med tube. Den holder seg sikkert mye lenger også. Men til festlig lag hadde det jo vært kult med hjemmelaget til en forrett eller noe! :)

  SvarSlett
 2. Tube er definitivt veldig kjekt! Jeg kommer nok ikke til å slutte helt med ferdigkjøpt kaviar altså. Men som du sier, artig med en vri i blant. Særlig når det er så enkelt :)

  SvarSlett
 3. Mills sin gjestekaviar på glass inneholder bare 5 karbohydrater per 100 gram. Mye mindre enn tube:-)

  SvarSlett
 4. Perfekt, tak for den opskrift. Manglede lige netop en opskrift til at få brugt et glas rogn i køleskabet :)

  Hej fra Jane

  SvarSlett
 5. Dette var kjempe smart og min datter er helt gal etter kaviar. Mye bedre samvittighet med denne i kjøleskapet :-D og så enkelt!!!!

  SvarSlett
 6. kan man begynne med lavkarbo og gå ned i vekt, uten å trene? eller eventuelt trene 1-2 ganger i uka?

  SvarSlett
 7. Hei, flott blogg, du er muligens den beste!!! Lagt ut link til bloggen din på min blogg, i innlegget: "Anti-matblogg".

  SvarSlett
 8. @ Anonym: Ja, og den er jo faktisk veldig god også synes jeg. Og det er jo uansett ikke de storemengdene kaviar man bruker :)

  @ Jane: Da håper jeg du blir fornøyd :)

  @ Janicke: Hehe, ja nå tror jeg ikke det er krise å spise litt av den vanlige kaviaren. Denne er litt skarpere enn Mills, så vi får håpe hun liker det da.

  @ Anonym: Ja og nei. Det vil vel variere fra person til person. Særlig i forhold til hvor overvektig du er. Har du et par pyntekilo du vil bli kvitt, så bør man vel kombinere det med trening. Men for de som har mye overvekt vil det som regel være tilstrekkelig å legge om til lavkarbo. Det er uansett forferdelig tungt å trene når man er mye overvektig. Da synes jeg det er greit å miste noen kilo via kostholdet først, og så kan man hjelpe til med trening når man ikke lenger har så mye ekstra vekt å bære på. Men som sagt, så er det sikkert individuelle forskjeller. Og orker du trene et par ganger i uka, så er jo det kjempefint. Trening er jo bra for andre ting enn vekta også.

  @ Gry: Tusen takk, så inmari hyggelig. Jeg blir så smigret av sånne kommentarer og innlegg :)

  SvarSlett
 9. Det er nydelig med hjemmelaget kaviar! jeg bruker mindre majones for en fastere konsistens, hele boksen m kaviar, 1 lite ts edikk, 1 klype salt og en skvett Natren. Synes dette blir bedre enn Mills jeg :)

  SvarSlett
 10. Ah! Eddik! Det hever garantert smaken! Takk for bra tips Nannah. Skal gå for din variant neste gang :)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails