lørdag 24. september 2011

Knekkebriks

Jeg har lenge holdt meg til varianter av Nannahs vidunderlige knekkebrød. Men nå følte jeg at det var på tide å få litt variasjon i knekkebrødlaginga mi. Dette ble en herlig variant. Konsistensen på knekkebriksene forteller meg at denne oppskriften også egner seg fint til å lage grove kjeks til ost. Tilsett eventuelt ørlittegrann sukrin og form deigen til runde kjeks på bakepapiret hvis du vil ha kjeks fremfor knekkebriks.
5 store egg

2 ss olivenolje

2 dl sesamfrø

2 dl solsikkefrø

2 dl linfrø

2 dl finmalte mandler (kan erstattes med f.eks. malte valnøtter)

1 liten ts salt
_______________________________________________________________________________

Sett ovnen på 150 grader.

Finmal sesamfrø, solsikkefrø og linfrø i en blender. Ikke ha alt i blenderen på en gang, da blir det vanskelig å få alt finmalt. Litt og litt av gangen er bedre. Bland de malte frøene med de malte mandlene.

Pisk eggene sammen med saltet og olivenoljen. Bland det våte og det tørre godt.

Smør blandingen utover en bakepapirkledd stekeplate. Jeg synes det er lettest å få til dette ved hjelp av en slikkepott. Hvis blandingen er for tørr til å spres utover, tilsett et ekstra pisket egg eller en skvett vann. Jeg lager knekkebriksene såpass tynne at jeg må til med to stekeplater for å få plass til alt.

Rut opp knekkebriksene før du setter stekeplaten i ovnen. La knekkebrødene steke i et kvarters tid, før du åpner ovnsdøra, og lar den stå på gløtt mens knekkebriksene steker videre i 40 minutter til. Pass nøye på dem så de ikke blir brent. Skru ned varmen litt hvis du begynner å bli nervøs. Har du laget dem ekstra tynne kan det hende du må redusere steketiden. Og omvendt.

Skru av varmen, og la de tørke videre på ettervarmen. Oppbevar f.eks i en metallboks.Disse knekkebriksene ble kanskje ikke så vakre å se på. Men gode var de. Her er knekkebriks med ridderost og paprika.

13 kommentarer:

 1. Da er de laget og prøvesmakt. Et svært godt alternativ når jeg går litt lei av GGs helseklibrød med rug og orker å bake litt :)
  Jeg hadde ikke nok mandler og linfrø, så jeg brukte mindre egg og litt gresskarkjerner i røra. Det ble kjempebra!
  Takk for all inspirasjon :)

  SvarSlett
 2. Det var kjapt! Så bra at du likte dem. Gresskarkjerner er sikkert kjempegodt i disse. Takk for tilbakemeldingen :)

  SvarSlett
 3. Ser kjempe gode ut og fine også synes jeg :-D God helg!

  SvarSlett
 4. Takk Janicke! God helg til deg også <3

  SvarSlett
 5. Mmmm, disse skal prøves. Takk Frida!

  SvarSlett
 6. Så godt med ny knekkisoppskrift! Blir lei den samme gamle! Blir de sprøde disse her også? :)

  SvarSlett
 7. @ Beate: Da håper jeg det smaker :)

  @ Gretel: Det er vel ingen hemmelighet at dine knekkebrød er de overlegent beste. Men litt variasjon er fint. Disse blir også sprø, men må en annen måte. De minner nesten litt om kornmo i konsistensen. Det gjenstår å se om de holder seg sprø over tid, slik dine gjør :)

  SvarSlett
 8. Ser kjempegode ut (og de så da fine ut også!). Jeg må skålde mandlene og bytte ut sesamfrø med gresskarkjerner, men disse skal definitivt prøves. Takk for tipset!

  SvarSlett
 9. Gresskarkjerner blir sikkert godt. Jeg har også brukt skåldede mandler (er så heldig at jeg har funnet ferdig skåldede og malte mandler på innvandrerbutikk). Håper du blir fornøyd med resultatet :) Jeg tror jeg må prøve meg på de mandelkokoskanene du har postet på bloggen din. Ser kjempegode ut! Ha en god søndag Tone :)

  SvarSlett
 10. åh! Kornmo! *sukk*
  De skal helt klart prøves! :)

  SvarSlett
 11. Hehe, jepp. De har foreløpig holdt seg fine og sprø også :)

  SvarSlett
 12. Må bare presisere at det ikke smaker kornmo altså. Men det var bare det første jeg tenkte da jeg skulle beskrive konsistensen.

  SvarSlett
 13. Ser goda och bra ut! Vill ni variera så kan jag varmt rekommendera mitt knäckebröd, som borde passa alla LCHF-anhängare.http://kjerstismatochprat.blogspot.com/2011/09/glutenfritt-knacke-med-fron-och.html

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails