mandag 13. juni 2011

Briegratinerte nakkekoteletter med sursøt paprikasalsa

Jeg digger nakkekoteletter, men sliter faktisk litt med å finne gode måter å variere dem på. Her kommer en variasjon som jeg egentlig ble ganske fornøyd med. Den sursøte paprikasalsaen er en fin kontrast til den feite brien på toppen av kotelettene.Til fire personer


4 store nakkekoteletter

salt & pepper

4 tjukke skiver brie

smør til steking

pinjekjerner

gressløkpaprikasalsa:

1 paprika - finhakket

en klype finhakket chili

smør

1 ss sukrinmelis

2 ss hvitvinseddik

1 dl vann

1 klype salt
_______________________________________________________________________________

Begynn med paprikasalsaen. Stek finhakket paprika og chili i smør på medium varme i et et par minutter til paprikaen begynner å mykne litt. Ikke la paprika eller smør bli brunt. Tilsett sukrinmelis, hvitvinseddik og vann og kok opp. La koke mens du tilbereder nakkekotelettene, helt til væsken har kokt nesten helt inn. Det skal ikke være mer enn kanskje fire fem spiseskjeer væske igjen når sausen er ferdig. Smak til med ørlittegrann salt.

Salte og pepre nakkekotelettene og stek dem i smør til de er nesten helt ferdige. Legg dem over i en ildfast form sammen med stekefettet. Legg en skive brie på hver kotelett og gratiner i ovnen på 180 grader i ca. 5 minutter.

Legg nakkekotelettene på tallerkener. Ha litt av stekefettet over. Bruk en skje og øs paprikasalsa over kotelettene og strø pinjekjerner og gressløk over til slutt.
.

8 kommentarer:

 1. Ååå.. nå ble jeg sulten :-)

  SvarSlett
 2. Hehe. Bra! Jeg tar det som et kompliment ;)

  SvarSlett
 3. Nam nam!
  Fantastisk flott blogg du har, legger deg til i blogglisten min :-)

  SvarSlett
 4. Jeg trenger oppskrifter helt hvitt på svart.. ;) Hva kan jeg servere ved siden av denne retten?

  SvarSlett
 5. Jeg må innrømme at jeg ikke var mer sulten enn at jeg spiste dette som det var, da jeg hadde dette til middag. Men hva med salat? Og blomkålmos kan jeg tenke meg passer bra. Eller bare kokt blomkål, for å gjøre det enkelt.

  SvarSlett
 6. Blomkålmos høres veldig godt ut.. :) finner kanskje oppskrift på det inne på sidene dine her? Fars bursdagsmiddag vil bli en suksess!

  SvarSlett
 7. Vet du... Utrolig nok tror jeg faktisk ikke at jeg noensinne har postet en blomkålmosoppskrift her inne. Det er jo en lavkarboklassiker, så det må jeg nesten få gjort noe med! Ellers er det bare å google blomkålmos, det finnes massevis av oppskrifter på det, særlig i lavkarboblogger.

  Gratulerer til far og lykke til med bursdagsmiddagen!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails