mandag 28. februar 2011

Kylling med peanøttsaus

Denne sausen er skikkelig digg. Det er kanskje litt mye peanøttsmør til at den bør spises til hverdags. Men digg nok til at den bør spises i blant. Peanøttsausen er egentlig en sånn saus man spiser på kylling satay. Vil du ha kylling satay bruker du samme oppskrift som under, bare at du bytter ut kyllinglårene med kyllingfilet i biter som tres på pinner etter marineringen, og grilles.

Oppskriften er stor. Den burde holde til seks personer. Litt avhengig av hva slags tilbehør du velger.1,2 kg kyllinglår delt i to eller tre


Marinade:

4 ss soyasaus

4 ss limejuice

2 ss rapsolje

2 ts spisskummin

4 ts malt koriander

2 ts gurkemeiePeanøttsaus:

2 ss rapsolje

1/3 kopp finhakket løk

2 ts chilipulver (mindre hvis du er redd for at det skal bli for sterkt)

5 ss av marinaden

3 ss sukrin (eller sukrinmelis)

1/2 kopp vann

1 kopp peønøttsmør

1 lime i båter til garnityr

hakket frisk koriander eller bladpersille til garnityr
________________________________________________________________________________

Visp sammen alle ingrediensene til marinaden. Ta av 5 ss av marinaden i en bolle og sett til siden. Ha kyllingen i en pose sammen med resten av marinaden og kna marinaden godt inn i kyllingen. La kyllingen marinere i kjøleskapet i minst en time.

Legg kyllingen over i en ildfast form. Sett i ovnen på 200 grader og stek i ca 45 minutter.

Varm olje i en kjele og stek løken til den er myk og blank.

Tilsett chilipulver, de fem spiseskjeene marinade du satte til siden, sukrin og en halv kopp vann. Kok opp. Ta kjelen av varmen og skru ned varmen.

Visp forsiktig inn peanøttsmøret. Hvis sausen blir for tykk tilsetter du mer vann, eller aller helst kraft fra den stekte kyllingen. Varm sausen forsiktig opp igjen. Dersom den koker kan den skille seg.

Server kyllingen med peanøttsausen og salat ved siden av. Pynt med koriander/persille og limebåter.

.

18 kommentarer:

 1. Hei :)
  Jeg er helt imponert av denne bloggen din og alle disse fantastiske oppskriftene du inspirerer oss lavkarbospisere med ;)
  Det som er med meg da, er at jeg ikke er så glad i å lage mat og har mye vondt i kroppen min, så derfor velger jeg gjerne de enkle løsningene...Hva jobber eller driver du med til vanlig?? Du må bruke masse tid på maten, eller hva??? :)
  Stå på!!! ;)

  SvarSlett
 2. Dette ser som vanlig skikkelif snadder ut - spennede og andreledes med peanøttsmør i maten -iallefall for meg :)

  En helt annen ting -Liker den utskriftsknappen -vil og ha, -men hvordan fikk du den på norsk -og ble kvitt grønnfargen -så langt strekker ikke mine kunskaper seg ?

  SvarSlett
 3. @ Nina Jeanette:
  Tusen tusen takk for en hyggelig kommentar. Det er moro å høre at jeg kan være til inspirasjon.

  Jeg jobber fulltid, og mer enn det egentlig. Blir ofte til at jeg drar hjemmefra syv om morgenen, og kommer hjem syv om kvelden. Så nei, jeg bruker i grunn ikke så voldsomt med tid på mat synes jeg. Det har jeg ikke tid og overskudd til. Jeg lager mye forskjellig, og er veldig glad i å lage mat, men det er sjelden jeg bruker mer enn en halvtime på middagen. (Det kan selvsagt hende at ting skal stå og koke/steke lengre tid enn det. Men da kan jo jeg gjøre andre ting mens middagen lager seg selv.) Også "lyver" jo bloggen litt selvsagt. Jeg legger jo ikke ut oppskrifter på de enklere og kjedeligere måltidene mine. Frokost er jo ofte så enkelt som kokt egg med majo på seg, for eksempel.

  Stå på du også :)

  SvarSlett
 4. @ Makronella: Det er superdigg. Jeg merker at jeg er litt lykkelig for at jeg har rester igjen til i kveld.

  Når det gjelder den utskriftsknappen, så knoter jeg fortsatt litt med den. For den er jo på norsk på forsiden, men fortsatt på engelsk på enkeltinnleggene. Tenkte jeg skulle prøve å mekke det til i kveld (må bare komme meg hjem fra jobb først). Tror jeg skal finne ut av det. Skal gi deg oppskriften så snart jeg har fått det til helt. Ok? Hvis jeg skjønner hva jeg selv har gjort da... Hahaha.

  SvarSlett
 5. @ Makronella: Jeg får ikke lov til å legge inn html-koder i kommentarfeltet, så da er det litt vanskelig å vise hvordan jeg har gjort det. Men jeg skal prøve å forklare likevel.

  Jeg ser at du har kommet så langt at du har limt inn Print Friendly-koden i bloggmalen din. For å endre skriften må du endre et par ting i koden du har limt inn. Du må altså gå inn igjen på Utforming ---> Rediger HTML, og krysse av for Utvid Widget-maler, for å finne tilbake til Print Friendly-koden. Husk å ta en sikkerhetskopi av hele bloggmalen din før du begynner å endre, i tilfelle noe går galt.

  Den endringen kan du gjøre der det står 12px, Det styrer tekststørrelsen. Jeg endret den til 10px. Den andre endringen kan du gjøre der det står (85, 117, 12). Det styrer fargen på teksten. Hvis du setter samme verdi på de tre tallene får du en farge på skalaen mellom hvit og svart. Den laveste verdien du kan sette er 0, den høyeste verdien er 255 (tror jeg). Jeg endret den delen av koden til (165, 165, 165) for å få en grå-ish farge. Den siste endringen kan du gjøre der det står, Print Friendly rett etter fargekodingen (altså ... rgb(85, 117, 12);'>Print Friendly</...). Det er selve teksten. Den kan du endre til norsk. Jeg endret altså til utskriftsvennlig.

  Som du ser finner du samme koden to steder (ca. midt i og nesten helt på slutten av Print-Friendly-koden). Du må endre begge steder. Det ene stedet styrer hvordan det ser ut på hovedsiden din, det andre stedet styrer hvordan det ser ut på enkeltinnleggene.

  Du får si i fra hvis jeg ikke klarte å forklare det godt nok :)

  SvarSlett
 6. Tror jeg skjønner det, Frida -Lurte på noe slikt da jeg knotet med det men var ikke tøff nok prøve -Skal det nå-så får vi se om jeg i det hele tatt har en blogg i morgen ;)

  SvarSlett
 7. Peanøttsaus er digg! Nå skal jeg huske på at du har en oppskrift som ser utrolig digg ut neste gang jeg skal lage kylling satay. Du inspirerer for øvrig oss høykarbospisere også :) Kanskje vi får litt god påvirkning!

  SvarSlett
 8. Glemte jo helt si takk - skjønte det helt utmerket (utrolig for slike ting skremmer egentlig vett av meg ) Ser ut som jeg fortsatt har en blogg ;) med utskriftsduppedingsen på norsk og i en mindre skrikende farge -tok bare samme kode som du har -passer helt greit hos meg og den :)
  Takk for hjelpen :)

  SvarSlett
 9. @ Linn: Takk! Skulle bare mangle at ikke høykarbospisere og lavkarbospisere kan inspirere hverandre. Vi er jo alle først og fremst opptatt av god mat. Jeg finner masse inspirasjon hos deg og andre høykarbospisere også ;) Hvis du vil gå for sukker istedenfor sukrin i sauseoppskriften, så anbefaler jeg brunt sukker forresten :)

  SvarSlett
 10. @ Makronella: Så bra at du fikk det til! Jeg skjønner at det skremmer vettet av deg. Synes det var skummelt selv jeg altså. Men hurra for at vi begge fortsatt har fungerende blogger!

  SvarSlett
 11. Åhh dette ser helt herlig ut, dette må prøves til helga:)

  SvarSlett
 12. Takk Swimzy. Håper det faller i smak :)

  SvarSlett
 13. Hei =) Hva slags peanøttsmør bruker du? Skal lage denne til grillfest i morgen :) ser så godt ut

  SvarSlett
 14. Nå er jeg sikkert litt sent ute med å svare deg. Men jeg bruker Green Choice økologisk peanøttsmør. Men det er sikkert ikke noe i veien for å bruke andre typer peanøttsmør.

  SvarSlett
 15. Okei det var den jeg brukte =)Det smakte godt, men fikk ikke helt til konsistensen på sausen. Må prøve igjen en annen gang. Kyllingen var uansett herlig! nam nam med masse lime på

  SvarSlett
 16. Uffda. Hva skjedde med konsistensen? Bra at kyllingen uansett ble god :)

  SvarSlett
 17. Den ble litt mer dip-aktig hehe. vet ikke hva som skjedde men kanskje du skjønner hva jeg gjorde feil? Smakte godt da!

  SvarSlett
 18. Hmm, nei aner ikke... Men dip er jo godt det også :)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails