torsdag 10. februar 2011

Isbergsalat med blåmuggostdressing og bacon

Denne salaten har jeg hatt lyst på siden jeg så den ble spist i en episode av Mad Men. Og flaks for meg, så dukket det opp en oppskrift på den hos kokken, kokebokforfatteren og matskribenten David Lebovitz. Man kan stole på David Lebovitz sine oppskrifter, for å si det sånn. Jeg har aldri blitt skuffa over hans mat. Og ikke denne gangen heller. Du må være glad i blåskimmelost for å være i glad i denne salaten. Men liker du blåskimmelost, så er dette rett og slett vidunderlig!

Jeg hadde ikke isbergsalat i kjøleskapet denne gangen, så jeg gikk for hjertesalat istedenfor. Også hadde jeg ikke kjernemelk (buttermilk), og heller ikke kefir, som er det vi gjerne erstatter kjernemelk med her i Norge, så jeg kjørte heller på med mer rømme, og litt fløte for konsistensen sin skyld.

Blåskimmelosten spiller hovedrollen i denne retten, så sørg for å bruke en god blåskimmelost. Jeg brukte en smakssterk gorgonzola.


1 hode isbergsalat (eller hjertesalat)

rikelig med sprøstekt bacon i biter

115 g smuldret blåskimmelost

litt salt

litt pepper

1 ss finhakket gressløk

ca 120 g rømme

et par ss fløte

1 ss sitronjuice eller hvitvinseddik

noen dråper rødvinseddik
_______________________________________________________________________________

Bruk en gaffel og mos blåskimmelosten i en bolle med salt og pepper.

Tilsett alle de andre ingrediensene bortsett fra fløte og rør godt. Dersom konsistensen er for tykk justerer du med litt fløte.

Del isbergsalaten i store båter, og fordel på fire tallerkner. Hell dressingen over båtene og dryss bacon over. Pynt med litt gressløk..

12 kommentarer:

 1. Takk Line. Det var nydelig! Salaten fikk et umiddelbart favorittstempel, og jeg har allerede vært ute og handlet inn mer gorgonzola ;)

  SvarSlett
 2. Åh, hildrande du !!! :)

  Nannah.

  SvarSlett
 3. Og hva med noen valnøtter drysset over her....mmmmmmmmmmm

  nannah.

  SvarSlett
 4. Oh Yes! Valnøtter sammen med gorgonzola blir jo aldri feil! Nam!

  SvarSlett
 5. Jeg har forresten akkurat skrevet om snitte-oppskriften din Nannah, og hvordan den oppskriften har inspirert meg og andre og resultert i et lass andre oppskrifter. Jeg har ikke fullført blogginnlegget, og jeg har et par andre oppskrifter jeg skal publisere først. Men du får følge med ;)

  SvarSlett
 6. ååå dette så himmelsk ut :-D Jeg har vært så matlei i det siste men nå kom matlysten :-D

  SvarSlett
 7. Så koselig, Frida! jeg har revidert en av mine brødoppskrifter og lagt ut på lavkrarbo i dag. Vill gjerne ha tilbakemeld og tips til å få den enda bedre!

  Nannah

  SvarSlett
 8. @ Janicke: Godt å høre Janicke :) Kjedelig å være matlei altså. Men av og til er det litt godt også (= lite oppvask og kjøkkenrydding).

  SvarSlett
 9. @ Nannah: Så spennende. Jeg har enda ikke prøvd meg på det Nannahbrødet, men det står på lista over oppskrifter jeg har lyst å prøve meg på. Når jeg kommer så langt skal jeg gå for den reviderte versjonen.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails