onsdag 9. februar 2011

Ovnsbakt stangselleri

Enkelt tilbehør som passer til det meste.


stangselleri

olivenolje

salt & pepper

urtesmør (evt urter og smør)
_________________________________________________________________________________

Vask og rens stangsellerien. Kutt den opp i staver (jeg deler den i to på langs i tre på tvers) og stek stavene i litt olivenolje i panna. Du kan hoppe over steking i panne, men da trenger de lenger tid i ovnen.

Legg dem over i en liten ildfast form. Salte og pepre og legg noen klatter urtesmør over. Her har jeg brukt persillesmør. Du kan også hakke noen friske urter (f. eks. timian, persille eller basilikum) og strø over før du legger klatter med smør over. Litt hvitløk eller heller ikke å forakte.

Dekk den ildfaste formen med aluminiumsfolie, og sett i ovnen på 220 grader i tre kvarter, eller til stangsellerien er blitt ordentlig mør og søtlig. Rør rundt, så du er sikker på at smør og urter dekker stangsellerien overalt. Server med smørkraften helt over.

Her har jeg servert ovnsbakt stangselleri til kyllingvinger med dijon og timian.

6 kommentarer:

 1. Hei!
  Laget disse i dag. Nå har jeg kanskje feil utgangspunkt i og med at jeg ikke er så stor fan av stangselleri (har det av og til, litt sånt elsk-hat-forhold), men dette ble nok ikke min favoritt. Det var helt ok og jeg spiste det opp. Med andre ord, er du glad i stangselleri er nok denne toppen! Takk for inspirering!

  SvarSlett
 2. Synd at du ikke ble helt fornøyd. Men det er ikke alt som kan bli en favoritt. Sånn er det jo bare. Du har nok rett i at man bør være glad i stangselleri for å like dette :)

  SvarSlett
 3. Jeg er ikke glad i stangselleri, men laget din Kylling i gorgonzolasaus med stangselleri sist uke. Og det var knallgodt:)
  Så jeg skal jamen våge meg på denne også jeg:)

  nannah.

  SvarSlett
 4. Tøft at du tør å teste ut oppskrifter der hovedingrediensen er noe du egentlig ikke er så glad i. Det er jo sånt som av og til kan gå rett vest. Men det er jo verdt det med tanke på at man også av og til også skjønner at man liker den ingrediensen likevel :)

  SvarSlett
 5. Takk. Hadde stangselleri, og skulle lage en 5-retters middag.
  Dine tips var utmerkede :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kult. Håper femrettersmiddagen ble bra :)

   Slett

Related Posts with Thumbnails