torsdag 17. februar 2011

Fiskebollecurry


Jeg har lenge hatt lyst på fiskeboller. Men det har ikke blitt noe av fordi jeg ennå ikke har funnet en oppskrift på hvit saus uten hvetemel, som jeg virkelig er blitt fornøyd med. Og fiskeboller i fløtesaus fristet ikke. Saus må det uansett være. Jeg skjønner ikke hvorfor jeg ikke selv har kommet på ideen med å lage fiskebollene i en kokossaus, så det resulterte i et stort panneklask og et "Aaah! Selvfølgelig!" da jeg snublet over denne oppskriften på Dagens Næringslivs matsider.

Jeg er lat og gadd ikke lage fiskebollene selv. Hvis du vil prøve deg på hjemmelagede fiskeboller finnes det en oppskrift dersom du følger linken over. De blir garantert bedre enn butikkjøpte fiskeboller, og de får et langt lavere karbohydratinnhold. Særlig hvis du bytter ut melken med fløte (eller kanskje kokosmelk, for en melkefri variant). Gjør du som meg og kjøper ferdiglagde fiskeboller, så er Vesterålens fiskeboller de fiskebollene jeg har funnet med lavest innhold av karbohydrater (5 g per 100 g).

Den eneste endringen jeg har gjort på originaloppskriften er at jeg har minsket mengden fiskekraft, til fordel for mer kokosmelk, og at jeg har brukt litt andre grønnsaker. Retten ble nydelig! Og jeg innser at jeg må gjøre et forsøk på å mekke fiskebollene selv en dag også. Det blir sikkert enda bedre!


rapsolje

2 ts karri (helst madras og ikke den vanlige som du finner i butikken)

2 hakket sjalottløk

2 cm ingefærrot i skiver

1 skivet sitrongress

3 limeblad (kan sløyfes)

½ kanelstang

2 cm rød chili i skiver

2 fedd hvitløk hakket

1 ts korianderfrø

2-3 dl fiskekraft (du kan bruke kraften i fiskebolleboksen)

4 dl kokosmelk

fiskesaus eller salt

limesaft

4 aromasopp i biter

1 squash i biter

2-3 vårløk i skiver

babymais i skiver

1 boks fiskeboller

litt korianderblad
_______________________________________________________________________________

Stek løk og karri i olje i tre minutter. Ha i sitrongress, limeblad, ingefær, kanel, korianderfrø og stek det litt til.

Tilsett kraft og kokosmelk og kok dette i ti minutter. Smak den så til med salt (eller fiskesaus), sitronsaft og chili om du vil ha den sterkere.

Sil kraften fra krydderet, kast krydderet og ha kraften tilbake i kjelen.

Tilsett grønnsakene og la koke i noen minutter. Tilsett fiskebollene og la putre i noen minutter til fiskebollene er gjennomvarme. Strø litt frisk koriander over og server!

.

12 kommentarer:

 1. Gjett om jeg skal lage dette - en ting er at jeg ikke har hatt fiskeboller på det jeg kan huske, dette så bare utrolig godt ut - Må kanskje vente noen dager -avkommet har kommet med noen hentydninger om at jeg lider av fiskegalskap om dagen ;)

  SvarSlett
 2. Heiii,dette kan jeg tenke meg smaker utroolig deilig....takker for tips,skal prøve denne retten =)

  SvarSlett
 3. spiser den i skrivende stund, finnes for mange superlativer, sier bare FANTASTISK!!!!!

  SvarSlett
 4. MMMmm! Ser utrolig godt ut!

  SvarSlett
 5. @ Makro: Hehe, men fiskegalskap er da ikke det verste man kan lide av ;)

  @ Elin: Det smakte kjempegodt. Kan gladelig anbefale uttesting :)

  @ Gitte: Dæven døtte, du er rask i avtrekkern. Tenk at du har fått testa den allerede. Men tusen takk. Stas å høre at du likte middagen.

  @ Mjuuugly: Takk :)

  SvarSlett
 6. Hehe...sjøl takk, og det er langt fra første gang jeg bare MÅ ha det du legger ut at once! Og dette er nok en slager & favoritt!

  SvarSlett
 7. Haha. Jeg kjenner følelsen. Av og til får man det travelt med å teste en nyoppdaget oppskrift. Tror nok denne kommer til lages flere ganger hjemme hos meg også. Neste gang blir det kanskje med hjemmelagde fiskeboller til og med :) Vi får se.

  SvarSlett
 8. Hei, jeg bruker grove fiskeboller og lager hvit saus av smør, helmelk/fløte og johannesbrødkjernemel.. den blir akkurat som i gamle dager

  SvarSlett
 9. Jeg liker ikke johannesbrødkjernemel serru. Takler ikke konsistensen. Men er litt småmisunnelig på de som liker det. Hadde vært kjekt til jevning i blant.

  SvarSlett
 10. Jeg er så fornøyd og glad for at jeg kom over bloggen din! Den er helt perfekt, og har hjulpet meg så mye! =D
  Men jeg lurer på den ting, i mange av oppskriftene dine bruker du fiberhusk, hvor kjøper man det?
  Jeg har skikkelig lyst til å lage noe man kan ha med seg overalt, brød ol, men vet ikke hvor jeg får tak i det=S

  SvarSlett
 11. Hola Frida.

  Nok en fristende oppskrift. Som deg er jeg litt "smålat" hi hi, og trodde at det ¨lage fiskeboller var vanskelig/tok lang tid- men det var jo lett som bare det:). Men Vesterålen sine er gode, oppfostret på de. God helg

  SvarSlett
 12. @ Live: Hei og tusen takk for en hyggelig kommentar. Beklager litt sent svar, jeg har vært nettløs i helgen. Men fiberhusk får du blant annet kjøpt på helsekost. Jeg har skrevet litt om fiberhusk om du sjekker linken helt øverst til høyre som heter "ingredienser".

  @ Lila: Godt å høre at det er flere smålate sjeler der ute. Men det ser jo slettes ikke vanskelig ut å lage disse fiskebollene nei. Håper helgen din har vært fin :)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails