søndag 14. februar 2010

Thailandsk gresskarsuppe

Denne oppskriften funker med de fleste typer gresskar. Men sjekk gjerne næringsinholdet før du kjøper gresskar. De ulike typene har veldig forskjellige mengder karbohydrater. De vanlige gresskartypene har 2,8 karber per 100 gram, mens for eksempel muskattgresskar har ca 12 gram.



3 porsjoner


smør eller olje til steking

1 fedd hvitløk - hakket

3 sjalottløk - hakket

1/2 - 1 rød chili uten frø - hakket

litt revet ingefær 

4 dl kyllingkraft

350 g gresskar i terninger (uten frø og skall)

3 dl kokosmelk

rikelig med frisk hakket koriander

en neve ristede gresskarkjerner
__________________________________________________________________ 

Stek løk, hvitløk, ingefær og chili i smør i en kjele til løken er myk og blank. Pass på at hvitløken ikke blir brun.

Tilsett kyllingkraft, kokosmelk og gresskar. Kok opp og la koke i 10 minutter til gresskarene er møre.

Ta kjelen av platen og bruk en stavmikser oppi kjelen til suppa er jevn. Smak evt. til med salt eller litt ekstra kyllingfond hvis suppen ikke er salt nok.

Øs suppen i tallerkner og strø hakket koriander og gresskarfrø over.

 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails