lørdag 11. desember 2010

Sild i dill


Dillsild er en av mine absolutte sildefavoritter. Så selv om jeg hadde mye dill i gårsdagens sennepssild, så måtte jeg også lage en sildevariant der dillen får stå i sentrum alene. Hvis du vil eksperimentere litt med flere smaker i dillsilden, så kan jeg anbefale å tilsette noen allehåndekorn for litt ekstra julete smak, eller hele korianderfrø som gir en friskere kryddersmak.

Det er grunn til å tro at sild laget med sukrin istedenfor sukker har litt kortere holdbarhetstid. Dette er fordi sukkeret har konserverende effekt. Men eddiken er også konserverende, så silda burde fint holde seg en god stund i alle fall.


4 store spekesild eller kryddersildfileter

melk til utvanning

1 hakket løk

2 laurbærblad

1/2 ss hele pepperkorn (hvite, svarte eller peppermiks)

1 dl eddik 7 %

50 g sukrin

2 dl vann

1 bunt hakket fersk dill
_________________________________________________________________________________

Ha sildefiletene i en bolle med halvparten vann og halvparten melk. La den vannes ut i melkeblandingen i et par timer.

Kok opp vann, eddik, sukrin, laurbærblad og pepperkorn, og rør rundt til sukrinen har løst seg helt opp. Kjøl ned laken igjen.

Ta silden ut av melkeblandingen og skyll den veldig godt. Sørg for at det ikke er noe melk igjen på filetene. Skjær filetene i passe store biter.

Legg sild, løk, dill og pepperkorn fra laken lagvis i et glass med lokk. Hell lake over slik at laken dekker alt innholdet i glasset. Sett på lokket og la stå i kjøleskapet en dag eller to.

Server for eksempel på lavkarbobrød med smør og kokte egg.

...

2 kommentarer:

  1. Takk Line. Det er deilig. Har blitt sild til frokost tre dager på rad nå :)

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails