onsdag 15. desember 2010

Julesild

Dette er egentlig en sursildsvariant som jeg bare har julet opp littegrann med allehånde og nellikspiker. På bildene har jeg brukt vanlig gul løk, men hvis du vil ha litt festligere farge på julesilda så kan du gjerne bruke rødløk.


4 store kryddersildfileter

melk til utvanning

1 hakket løk (gjerne rødløk)

2 laurbærblad

1/2 ss hele pepperkorn (hvite, svarte eller peppermiks)

1 dl eddik 7 %

50 g sukrin

2 dl vann

2 ts allehåndekorn

6-7 nellikspiker

____________________________________________________________________________________


Ha sildefiletene i en bolle med halvparten vann og halvparten melk. La den vannes ut i melkeblandingen i et par timer.

Kok opp vann, eddik, sukrin, laurbærblad, pepperkorn, allehånde og nellikspiker, og rør rundt til sukrinen har løst seg helt opp. Kjøl ned laken igjen.

Ta silden ut av melkeblandingen og skyll den veldig godt. Sørg for at det ikke er noe melk igjen på filetene. Skjær filetene i passe store biter.

Legg sild, løk, og krydder fra laken lagvis i et glass med lokk. Hell lake over slik at laken dekker alt innholdet i glasset. Sett på lokket og la stå i kjøleskapet en dag eller to.

Server for eksempel på lavkarbobrød med smør og kokte egg.

Her har jeg servert julesild sammen med sennepssild, sild i dill og en litt tilpasset variant av Lines grove lavkarbobrød.

3 kommentarer:

 1. Nam nam..nellik og allehånde er nydelige julekrydder!!!

  SvarSlett
 2. Ja, det blir veldig jul med en gang de er involvert altså.

  Nå har jeg også hatt allehånde, nellikspiker sammen med andre julekryddere som kanelstenger, stjerneanis og kardemomme i en sånn telyssak til røkelse. Så nå lukter det deilig av jul i stua mi altså.

  SvarSlett
 3. Helt enig!! Har brukt nellikspiker andre år men da holdt Mia på å dø av lukta. Tror jeg må gjøre som deg å blande med flere krydder... Jeg elsker krydder duft :-D

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails