fredag 17. desember 2010

Appelsintrøfler

Sjokoladetrøfler er kjempelekkert og kjempegodt (i små mengder), og ikke minst kjempelett å lage. Her har jeg smakssatt trøflene med appelsin, men det er selvfølgelig mulig å lage dem naturell eller med andre smakstilsetninger. Kaffe er for eksempel en god smakstilsetning. Det samme er cognac, whisky, chili eller kanel. En alternativ måte å lage appelsintrøflene på er også å blande litt kanel i kakaopulveret som du ruller trøflene i. Da blir det enda mer julete i smaken. Hvis du vil kan du godt tilsette smør i trøflene for å få dem enda mer LCHF-vennlige. Men her har jeg valgt å lage de etter den klassiske oppskriften uten smør.


200 g mørk sjokolade (minst 70 %)

1 dl kremfløte

skallet fra en 1/2-1 appelsin

kakaopulver
_________________________________________________________________________________

Varm opp fløten og hakk sjokoladen. Ha sjokoladen i fløten og rør rundt til sjokoladen har løst seg helt opp, og du har fått en jevn blanding. Du har nå laget ganache.

Rasp skallet fra en appelsin. Pass på at du bare får med deg det oransje. Hvis du får med noe av det hvite får du en litt ubehagelig bitter smak som du ikke vil ha i trøflene dine. Det er lettest å få til dette med en zester. Hvis du, som meg, får lange strimler fra appelsinskallet er det lurt å hakke skallet opp i mindre biter.

Ha appelsinskallet i sjokoladeblandingen og rør godt. Sett blandingen i kjøleskapet i et par timer.

Rull små kuler av sjokolademassen og rull kulene i kakaopulver. Dette er en skikkelig klissete jobb (du er herved advart).

Oppbevar trøflene i en boks med lokk, gjerne kjølig..

7 kommentarer:

 1. Får vann i munnen :-D nam nam

  SvarSlett
 2. Hehe. De var deilige ja ;)

  SvarSlett
 3. Deilige fristende bilder, må prøve disse også:) Men du sier man kan bruke smør for å få dem mer lchf,- hvordan endrer du da oppskriften? Lager masse deilig på kjøkkenet, men er ikke så god til å eksperimentere:)

  SvarSlett
 4. Hei Elisabeth!

  Da smelter du bare smør sammen med sjokoladen og fløten. Jeg vet ikke helt hvor mye smør man kan bruke før det blir feil. Men jeg vil tro at om lag 50 gram smør i denne oppskriften vil funke bra :)

  SvarSlett
 5. Nam! Men, hvordan blir holdbarheten med tanke på flöte? Må man oppbevare tröfflene i kjöleskap etterpå, på grunn av flöten, som jo kan bli sur i romtemperatur?

  SvarSlett
 6. Jeg tror det skal litt til at fløten blir sur. Det blir litt som at melken i melkesjokolade ikke blir sur, hvis du skjønner? Så de blir ikke dårlige av å være utenfor kjøleskapet (de forsvinner ganske fort...). Men jeg har personlig oppbevart dem i kjøleskapet likevel.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails