søndag 19. desember 2010
Hasselnøttkonfekt
Jeg hadde egentlig bestemt meg for at det var blitt nok konfekt og kakemakeri for i år. Men så hadde jeg en del sjokoladerester i kjøleskapet da. Så jeg klarte ikke dy meg. Det ble en liten, enkel konfektoppskrift til.
200 g mørk sjokolade (minst 70 %)
50 g smør
1 dl fløte
2 dl hasselnøtter
_____________________________________________________________________________________
Smelt sjokolade og smør over vannbad. Rør inn fløten til du får en jevn masse.
Tilsett hasselnøttene og hell alt sammen i en bakepapirkledt isboks eller stor brødform. Sett i kjøleskapet til dagen etter.
Skjær konfekten i terninger. Oppbevar kaldt. Ellers blir det bare kliss.
Godt, men mektig.
.
200 g mørk sjokolade (minst 70 %)
50 g smør
1 dl fløte
2 dl hasselnøtter
_____________________________________________________________________________________
Smelt sjokolade og smør over vannbad. Rør inn fløten til du får en jevn masse.
Tilsett hasselnøttene og hell alt sammen i en bakepapirkledt isboks eller stor brødform. Sett i kjøleskapet til dagen etter.
Skjær konfekten i terninger. Oppbevar kaldt. Ellers blir det bare kliss.
Godt, men mektig.
.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Nam nam :-D Ser veldig godt ut!!! Har smakt meg gjennom alt jeg har laget og godt å småspist så nå gleder jeg meg til julematen. Besøket og barna får spise snopet!! Måtte putte alt i fryseren så jeg slipper å lage mer :-D
SvarSlettJa, vet du hva, det gjør jeg også! Håper på å få god avkastning på snopet hos de andre, så jeg kan konsentrere meg om pinnekjøtt, sylte og lammerull.
SvarSlettSer godt ut da:)
SvarSlettDet var godt. I små mengder vel å merke ;)
SvarSlettHei Frida, Magne fra VG Nett. Nå har jeg lagt innlegget ditt på Lesernes VG. God jul!
SvarSlettSå stas Magne! Takker og bukker :)
SvarSlettGod jul til deg også!
Disse lagde jeg nylig. Og de er kjempegode, mektige, så man orker ikke mange om gangen - godt er det ;-).
SvarSlettHehe, ja mektig er ikke så dumt når det gjelder søtsaker :)
SvarSlett