lørdag 27. november 2010
Torsk Masala
Denne krydderblandingen har jeg rappa fra Lekkermunn. Den gir torsken en deilig smak av India.
Til fire personer
800 gram torsk eller hyse
1 fedd hvitløk
1 ts garam masala
1 ts chilipulver
1/2 ts gurkemeie
1 ts salt
2 ss finhakket koriander
4 ss olivenolje
3 ss sitronsaft
_______________________________________________________________________________
Sett ovnen på 180 grader.
Bland sammen alt krydderet, oilvenoljen og sitronsaften. Pensle torskefileter på begge sider, og legg i en ildfast form. Stek i 12 - 14 minutter.
Her har jeg servert fisken med kål i strimler stekt i smør og krydret med chiliflak og fersk koriander. Og med litt raita og cashewnøtter på toppen.
Til fire personer
800 gram torsk eller hyse
1 fedd hvitløk
1 ts garam masala
1 ts chilipulver
1/2 ts gurkemeie
1 ts salt
2 ss finhakket koriander
4 ss olivenolje
3 ss sitronsaft
_______________________________________________________________________________
Sett ovnen på 180 grader.
Bland sammen alt krydderet, oilvenoljen og sitronsaften. Pensle torskefileter på begge sider, og legg i en ildfast form. Stek i 12 - 14 minutter.
Her har jeg servert fisken med kål i strimler stekt i smør og krydret med chiliflak og fersk koriander. Og med litt raita og cashewnøtter på toppen.
Etiketter:
asiatisk,
enkel/kjapp,
fisk,
indisk,
krydder,
meieriproduktfritt,
middag
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Spennende! Indisk da tenker jeg med en gang kylling eller kjøtt, men ingen grunn til at det ikke blir like godt-eller bedre med fisk:)
SvarSlettJa, indisk krydring er jo bare supert til fisk. Særlig til hvite fiskesorter som ikke har så mye smak i seg selv.
SvarSlettDette var en spennende fiskerett :-)
SvarSlettJa, deilig å kunne variere fisken litt i blant :)
SvarSlettWow! Dette ser jo fantastisk godt ut, og bildene dine gjør det jo ekstra fristende! Sikkert en vinner selv med bruk av fileter av annen fisk også.
SvarSlettTakk Magnus! Og så artig fiskeside du har. Den skal jeg bruke litt tid på :)
SvarSlett