tirsdag 23. november 2010

Lammegrillspyd med timian

Nydelig rett, som jo alle Clotilde Dusouliers retter er. Den eneste tilpasningen jeg har gjort med oppskriften er at jeg har tilsatt litt olivenolje. Både for å gjøre retten fetere, og for å få krydderet til å sitte bedre fast.


Til fire personer


600 g lammekjøtt uten ben

1 stk gul løk

2 stk små tomater (eller 12  cherrytomater)

1 stk rød paprika

olivenolje

tørket timian

salt og pepper
_______________________________________________________________________________

Forvarm ovnentil 200 grader (eller fyr opp grillen).

Del kjøttet i 2,5 cm tykke firkanter.

Skrell løken, del den i fire og del hver del i to. Separer hver bit i de naturlige lagene. Del hver tomat i fire (eller hvis du bruker cherrytomater, del dem i to) og fjern innmaten. Del paprikaen i fire. Fjern det hvite. Del på langs, ca 2,5 cm biter.

Tre kjøtt, løk, tomat og paprika på grillspyd i et likt mønster. Pensle med olivenolje. Ha på generøst med salt, pepper og timian.

Stek grillspydene i ovnen i 25-35 minutter. Snu dem når du er halveis. Eller grill dem på grillen. Det tar litt kortere tid.7 kommentarer:

 1. Fikk pluttselig lyst på grillmat :-) Kanskje sende min kjære mann ut på terassen for å grille disse spydene i ettermiddag...hehe

  SvarSlett
 2. Hehe, ja hvorfor ikke? Litt frisk luft til matlagingen gir bare ekstra matlyst

  SvarSlett
 3. Hei,

  Vi liker veldig godt din blogg hvor du med stor iver og interesse skriver om mat og kokkerier. I denne forbindelse vil vi sette stor pris på om du kunne tenke deg å stå på vår blogger outreach liste om dette og tilsvarende tema.

  For tiden holder vi blant annet på med en konkurranse hvor man kan vinne en Quooker – den kokende vannkranen (se www.quooker.no for mer info om produktet). Hvis du kunne tenke deg å stå på denne listen, vennligst kontakt Erik Sørflaten på erik.sorflaten@no.mslworldwide.com

  På forhånd takk.

  Med vennlig hilsen
  Erik Sørflaten
  MSL Oslo

  SvarSlett
 4. Gratulerer så mye med 1 års dagen som var! Du er fantastisk flink, og jeg anbefaler bloggen din daglig til andre i jobben min. stå på videre Frida.

  PS er nysgjerrigheten selv, og må si jeg er veldig nysgjerrig på hvem du egentlig er:)

  SvarSlett
 5. Åh Frida TUSEN takk for de fantastisk fine ordene fra deg i innlegger på 1 års dagen, smelt jeg ble helt rørt jeg.

  :):)

  SvarSlett
 6. Tusen takk Line. Alle fine ord til deg er vel fortjent. Du bare utstråler positivitet og inspirasjon, og er så flink til å by på deg selv og kunnskapen din. Selv om jeg ikke alltid er like flink til å legge igjen spor etter meg, så leser jeg bloggen din daglig.

  Hehe, du er nok nødt til å leve i nysgjerrighet - i det minste foreløpig. Jeg er veldig komfortabel med den muligheten internett gir meg til å være anonym. På et eller annet skrudd vis føler jeg at det gir meg en frihet, selv om jeg ikke tror at jeg ville gjort ting annerledes om jeg hadde blogget under fullt navn og bilde. Det er merkelig egentlig, for til daglig jobber jeg jo faktisk en del med kommunikasjon (på et vis), og bruker ofte det å by på meg selv som et redskap og kommunikajsonsteknikk i møtet med andre mennesker. Og da synes jeg det er utrolig gøy.

  Men klart, det å være anonym er stadig under vurdering. Av og til føler jeg at det er litt hyklerisk. Særlig når det fra tid til annen er personer som jeg faktisk vet hvem er irl som legger igjen spor etter seg her inne. Så vi får se ;)

  SvarSlett
 7. Så koselig å høre Frida, som du ser er jeg daglig innom hos deg. Elsker bloggen din.

  Skjønner hva du sier mtp det å være anonym. I enkelte sammenhenger som når jeg handler mat, er ute å spiser, på fest- føler jeg noen ganger at jeg blir fulgt ekstra godt med, he he. Men heldigvis lever jeg som jeg skriver, (overhode ikke perfekt)- men er ærlig i bloggingen:)

  Ha en strålende dag "Frida", PS du kunne ikke valgt et bedre navn:)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails