tirsdag 30. november 2010

Appelsinbiscotti med sjokoladetrekk

Jeg tenkte jeg skulle bake et par runder med biscotti til jul, men at julebiscottiene skulle få litt mer smak av jul enn de klassiske. For meg er appelsin noe som hører julen til, så her kommer en oppskrift på biscotti med appelsinsmak. Jeg har brukt skallet på appelsinen til å sette smak, så da slipper du å tenke på fruktsukkeret. Når du bruker skall av appelsin i maten, så synes jeg du bør kjøpe økologiske appelsiner. Grunnen til det er at da slipper du å få med deg noe av sprøytemidlene på skallet i maten din. Får du ikke tak i økologiske appelsiner, så pass på at du vasker appelsinene godt før du river skallet.200 g malte mandler (skåldet og malt på mandelkvern)

1 neve grovhakkede mandler eller pistasjnøtter (pistasjnøttene setter en litt mer gøyal farge)

revet skall fra to appelsiner (pass på at du ikke får med noe av det hvite)

50 - 100 g sukrin

2 ss fiberhusk

2 ts bakepulver

frøene fra en vaniljestang

2 egg
___________________________________________________________________________________

Skåld gjerne mandlene dagen i forveien, slik at de rekker å tørke ordentlig. Mal mandlene på en mandelkvern, eller i blenderen.

Bland alt det tørre godt, og kna eggene inn. Deigen skal være klissete, men fast.

Form deigen i en eller flere pølser. Legg pølsene på en bakepapirkledt stekeplate og klem dem litt flate. De kan gjerne være en til to centimeter i høyden, og ca. seks centimeter i bredden når de er klemt.

Stek de klemte pølsene i ca. 20 minutter på 175 grader. Ta dem ut av ovnen og skjær pølsene i skrå skiver. Fordel skivene godt utover stekeplaten igjen, og la dem tørke med ovnsdøre på gløtt, på 75 grader. Det kan ta to tre timer. Kanskje mer.

La biscottiene bli helt avkjølt. La dem gjerne ligge på kjøkkenbenken til dagen etter. Da blir de ordentlig tørre og sprø.

Smelt sjokolade i vannbad. Dypp de avkjølte biscottiene i sjokolade. La sjokoladen stivne ordentlig før du legger biscottiene i kakeboks.
Neste gang jeg lager disse tror jeg at jeg skal krydre deigen med litt kanel også. Det tror jeg blir veldig godt.

22 kommentarer:

 1. Jeg må ta meg sammen å skålde mandler snart tror jeg - disse så kjempegode ut !!

  SvarSlett
 2. De var virkelig kjempegode. Det rare er at de er veldig mye bedre dagen etter, enn når de er helt ferske.

  Det er lurt av deg å somle litt med skåldingen Makronella. Jeg ser nemlig nå at det var litt dumt å lage disse allerede nå. Kakeboksen kommer til å være helt tom i goood tid før jul.

  SvarSlett
 3. Ny chans att vinna hos Den Rockande Kocken, missa inte den pågående tävlingen... http://blog.godaremat.se/template_permalink.asp?id=266

  SvarSlett
 4. Åiiii!!! De hørstes og så helt fantastiske ut!! Mamma har kjøpt 4 kg mandler til meg så nå må jeg skålde og male mandler og lage disse til hele familien :-)

  SvarSlett
 5. Disse såg kjempegode ut og dei skal prøvast,glutenfrie er dei og :)

  SvarSlett
 6. Oi, disse så jo bare kjempegode ut,:-) Fine å legge i en søt boks og gi bort også!

  SvarSlett
 7. Hoho Janicke! 4 kg mandler blir mye god marsipan, småkaker og annet snacks. Men jeg misunner deg ikke den skåldejobben. Du får sette hele familien i arbeid.

  Emilie: Jeg og! Digger at de lar seg lage uten hvetemel.

  Unni: Ja, er det ikke fint?

  Gry: Ja! God ide! Fin gave til de som har alt. Hjemmelagede julegaver er best :)

  SvarSlett
 8. Tusen takk for oppskrift, disse skal prøves til jul....om ikke allerede i morgen den dag! ;) Mmmm, så gode dem så ut!

  Klem fra Dorthea! :)

  SvarSlett
 9. Takk tilbake på deg Dorthea :)

  SvarSlett
 10. Tusen takk for alle de fine oppskriftene. Trengte noen julekaker, så dette passer kjempegodt! Har shoppa mandler på tilbud, skal lage marsipan, og nå starter jakta på økologiske appelsiner. Skal dyppe dem i smelta 86% sjokolade, tenker jeg.

  SvarSlett
 11. Ja, perfekt til jul! Jeg kjøpte økologiske appelsiner på Meny. Meny pleier å være ganske flinke til å ha økologiske alternativer. Jeg dyppa dem også i 86 %. Det er rart hvordan smaken endrer seg. Nå synes jeg rett og slett at 70 % er litt i søteste laget...

  SvarSlett
 12. Kan man bruke mandelmel istedet? :-)

  SvarSlett
 13. Det vet jeg ikke. Jeg er ikke vant til å bruke mandelmel. Men jeg skulle nesten tro det. Biscotti lages jo egentlig med en kombinasjon av hvetemel og mandler. Da er det vel kanskje mulig at du må ha mer fuktighet (egg/vann?) i røra også? Prøv!

  SvarSlett
 14. Hei.
  Liker bloggen din, og alltid spent på hva som dukker opp!:-) Vil gjerne ha deg med på FB siden " Vin & Mat Inspirasjon " Et slags Mat blad på nett. Håper på bidrag av alt mulig innenfor dette emnet. Du har så mye fristende, og hadde vært glad for om vi kunne bruke noe fra bloggen din. Da blir det selvsagt linket til deg, og kan gi deg flere lesere. Håper du blir med i denne mat glade gjengen :-)
  Siw <3

  SvarSlett
 15. Hei Siw

  Jeg er ikke helt sikker på om jeg skjønte hva du mente. Om du vil at jeg skal legge ut innlegg på siden din, eller om du ønsker å linke til meg? Hvis du ønsker å linke til mine innlegg på FB-siden din er du selvfølgelig hjertelig velkommen til det. Det hadde bare vært hyggelig :)

  Frida

  SvarSlett
 16. Mmm dette så godt ut:). Du er en skikkelig morgen fulg, 05:30 var du inne på bloggen min. Imponert! Jeg må dras ut av sengen 07:30, he he:)

  SvarSlett
 17. Hehe, må tidlig opp for å komme meg på jobb i tide nå som det er så kaldt. Tog og t-bane og busser har en tendens til å krangle litt i dette været. Også er jeg veldig veldig glad i å ha god tid på morgenen. Faktisk er det at jeg klarer å komme meg opp om morgenen en direkte følge av omleggingen av lavkarbomat. På høykarbo er jeg et notorisk b-menneske. Sprøtt, men deilig.

  SvarSlett
 18. Så deilig:):), selv på lavkarbo liker jeg å ligge i sengen lengst mulig. Kenn Hallstensen mente faktisk at det ikke finnes B mennesker. Men som du som du selv har opplevd så skyldes det ubalanser i kroppen. Får man kontroll har man ikke behov for å sove lenge.

  ha en super dag!

  SvarSlett
 19. Heisann. Hvor mange biter får du ut av denne oppskriften, sånn cirka? :-)Trine

  SvarSlett
 20. Bakte dem idag. Syntes deigen var litt klissete og hang lite sammen, så jeg brukte litt mandelmel for å få den fastere. Pølsene ble litt smale, men skar skivene på skrå. Etterpå tørka jeg dem i ovnen, nå ligger de til avkjøling. Smakte på et par av dem, synes de var kjempegode, med sjokolade blir de sikkert enda bedre! Spørs om de varer til jul. ;-)

  SvarSlett
 21. Trine: Godt spørsmål. Jeg telte ikke. Men hvis jeg skal gjette... Noen og tjue kanskje? Ikke noe mer enn 30 tror jeg i hvert fall.

  Hannem: Deigen skal være litt klissete. Men hvis den blir vanskelig å håndtere var jo mandelmel en kjempegod ide! Jeg kan love deg at de blir enda bedre med sjokolade på seg. Mine varer definitivt ikke frem til jul.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails