torsdag 4. november 2010

Nakkekoteletter i estragonsaus

Estragon er et sånt krydder som jeg glemmer at eksisterer. Jeg bruker det aldri til noe annet enn bearnaise. Kanskje er det fordi estragonet skiller seg ganske mye i smak fra de andre krydderurtene? Men det er jo egentlig ingen grunn til å være så gnien på estragonet. Det er et kjempegodt krydder! I det siste har jeg blitt hekta på nakkekoteletter krydret med estragon, og her kommer en variant der både koteletter og saus har fått masse smak fra denne urten.
Til fire personer

6 nakkekoteletter

salt & pepper

estragon

smør til stekingSaus:

smør

sjalottløk

litt vann

3 dl fløte

1 ss sennep

1/2 ss dijonsennep

2 ts soyasaus

salt & pepper

2 ts tørket estragon
_______________________________________________________________________________

Del nakkekotelettene i to, og krydre dem med salt, pepper og estragon. Stek dem på begge sider i smør i en panne.

Ta ut nakkekotelettene av pannen og legg dem til siden.

Ha mer smør i pannen og stek finhakket sjalottløk til den er blank og myk.

Ha litt vann i pannen sammen med løken, og la det koke til mesteparten av vannet har fordampet. Hell fløten i pannen, tilsett sennep, soyasaus og estragon. Legg nakkekotelettene i sausen, og la koke i noen minutter til sausen tykner. Smak til med salt og pepper.

Server for eksempel med kokt brokkoli.
Utskriftsvennlig versjon

12 kommentarer:

 1. Helt sant som du sier estragon er et fantastisk krydder som brukes for sjeldent. Vi har også koteletter altfor sjeldent, når man tenker på hvor godt og enkelt det er. Sausen så himmelsk ut:)

  SvarSlett
 2. Jeg bruker det til alt, har begynt å ta vare på de tomme krydderglassene for å oppbevare annet i, og av de 10 jeg har foreløpig så er vel 6-7 estragon. Rart det der ;)...

  Jeg som ikke er 100%lavkarboer, men dog prøver meg litt fra nå fram mot jul :), har laget meg ostesmøbrød med estragon over og under osten.

  Hadde også et lite eksperiment med estragon-majones, tror jeg må først varme litt estragonflak i olje og så røre den olja fint inn i majonesen. Der burde jo helt hjemmelaget majones være det beste men..

  SvarSlett
 3. Dette så godt ut. Husker at jeg har laga en fiskerett med estragon en gang i tida. Den må finnes fram, kanskje jeg kan lage en vri med lavkarbo.

  SvarSlett
 4. Line: Jeg får sånne kotelettperioder, hvor jeg spiser koteletter hele tiden. Men så glemmer jeg det igjen. Nakkekoteletter er jo ikke minst en god måte å få i seg godt med fett.

  Veronica: Hehe, glad i estragon med andre ord :) Ostesmørbrød med estragon høres veldig godt ut da. Samme med estragonmajo.

  Hannem: Fisk med estragon var en god idé. Du får tipse om oppskriften om du lager en lavkarbovri av den fiskeretten.

  SvarSlett
 5. Har nakkekoteletter i frysen -skal jammen ta de opp og prøve denne oppskriften-
  "setter estragon på handlelisten" for det har jeg ikke.
  Hørtes spenende ut å prøve på fisk også

  SvarSlett
 6. Må bare si at jeg er så imponert over deg. Interessen og kunnskapen for mat er utrolig, og du tar så flotte bilder. Koser meg med oppskriftene dine!

  SvarSlett
 7. Takk for veldig generøs tilbakemelding Cecilie :)

  SvarSlett
 8. Testet ut som fredagsmiddag - godkjent og anbefalt videre ;)

  SvarSlett
 9. Har laget og spist dette i dag! Den sausen var helt nydelig!! Og resten av maten også forøvrig!! Absolutt å anbefale!

  Jeg har lagt ut både link og oppskrift på bloggen min, håper det er greit for deg :-)

  SvarSlett
 10. Så bra at det smakte Ida. Bare stas for meg om du linker og bringer oppskriften videre :)

  SvarSlett
 11. dette må prøves i morgen ja.. dette både såg og hørtes utrolig godt ut.. flott at du har delt oppskriften :) den har tydeligvis fallt i smak hos flere :) gleder meg til å prøve :)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails