torsdag 25. november 2010
Parmesanstuet asparges
Deilig tilbehør til for eksempel kjøtt eller kylling.
1 bunt asparges
smør (eller stekefett fra f.eks bacon eller nakkekoteletter)
1,5 dl fløte
en god neve revet parmesan
nykvernet pepper
evt. litt salt
____________________________________________________________________________________
Fjern den nederste trevlete delen på aspargesen. Kutt asparges i ca. 1 cm store biter. Kok opp vann i en liten kjele og ha i aspargesen. La koke i ca. 1 minutt og la aspargesen renne av i et dørslag.
Smelt smør/fett i en kjele. Når det begynner å boble har du fløten sammen med smøret/fettet. Kok opp og la småkoke i 3-5 minutter til fløten har tyknet. Rør om av og til.
Tilsett parmesan, rør rundt til parmesanen er smeltet og smak til med rikelig med pepper. Antageligvis trenger du ikke noe ekstra salt, da parmesanen er ganske salt i seg selv. Men smak for sikkerhets skyld.
Ha aspargesen i kjelen sammen med parmesansausen og rør godt. Varm forsiktig opp til aspargesen er blitt gjennomvarm igjen.
Her er den parmesanstuede aspargesen servert med nakkekoteletter og et dryss med fersk timian.
1 bunt asparges
smør (eller stekefett fra f.eks bacon eller nakkekoteletter)
1,5 dl fløte
en god neve revet parmesan
nykvernet pepper
evt. litt salt
____________________________________________________________________________________
Fjern den nederste trevlete delen på aspargesen. Kutt asparges i ca. 1 cm store biter. Kok opp vann i en liten kjele og ha i aspargesen. La koke i ca. 1 minutt og la aspargesen renne av i et dørslag.
Smelt smør/fett i en kjele. Når det begynner å boble har du fløten sammen med smøret/fettet. Kok opp og la småkoke i 3-5 minutter til fløten har tyknet. Rør om av og til.
Tilsett parmesan, rør rundt til parmesanen er smeltet og smak til med rikelig med pepper. Antageligvis trenger du ikke noe ekstra salt, da parmesanen er ganske salt i seg selv. Men smak for sikkerhets skyld.
Ha aspargesen i kjelen sammen med parmesansausen og rør godt. Varm forsiktig opp til aspargesen er blitt gjennomvarm igjen.
Her er den parmesanstuede aspargesen servert med nakkekoteletter og et dryss med fersk timian.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Dette er første gang jeg besøker bloggen din og jeg må si jeg er imponert... her er det MASSE god mat og fine oppskrifter som jeg gleder meg til å teste. Jeg har per i dag ikke et lavkarbo kosthold, men jeg har veldig lyst til å prøve meg på det!!
SvarSlettRetten i dette innlegget her ser helt fantastisk god ut....
mmmmm asparges er nydelig! Jeg pleier vanligvis å bare gratinere med vanlig ost i ovnen så dette skal testes :-)
SvarSlettHei Mrs.PIN. Tusen takk for en hyggelig tilbakemelding. Jeg kan varmt anbefale lavkarbo. Jeg har aldri følt meg så frisk og rask som på dette kostholdet. Og at vekta rusler nedover uten noen videre anstrengelser er jo en hyggelig bonus.
SvarSlettJanicke: Gratinerte asparges har jeg faktisk aldri prøvd meg på. Det høres deilig ut, så det får bli neste gang :)
SvarSlettDet skal jeg lage i dag! Ser nydelig ut. Det er det jeg digger med denne bloggen, at hver gang jeg er innom får jeg så innmari lyst til å lage mat! Uten at jeg føler det er stress! Jeg krysser bare fingrene for at du snart lager en egen kokebok jeg... hint hint..
SvarSlettAt du får lyst til å lage mat er det beste komplimentet jeg kan få. Tusen takk. Kokebok hadde vært kjempegøy. Men det var det å få tid til det da ;)
SvarSlettJeg elsker asparges - superflott oppskrift!
SvarSlettÅh, sikle! Supersikle! Denne må jeg prøve en gang :)
SvarSlettHehe, supersikle faktisk! Men ja, det var godt altså.
SvarSlettDette var bare så godt :)))) Anbefales! Ellers må jeg få takke for masse inspirasjon og gode oppskrifter.
SvarSlettMette
Tusen takk Mette. Og så bra at du likte oppskriften :)
SvarSlett