torsdag 18. november 2010

Pannestekt kylling i soppsaus

Det er en del koking innvolvert i denne oppskriften. Men det er det virkelig verdt! Sausen har en helt fabelaktig smak av sopp, og kyllingen er så mør at du kan spise retten med skje alene. Ingredienslisten er ganske kort og enkel, uten særlige krydderier, men hvitvinen er en magisk ingrediens. Ikke dropp den.Til fire personer


6 kyllinglår

2 ss rapsolje

7 dl kyllingkraft (gjerne av fond)

50 g smør

1 hakket løk

400 g skogsopp (f. eks kantareller og aromasopp)

3 dl hvitvin

3 dl fløte
______________________________________________________________________________

Del kyllinglårene i to ved leddet. Varm oljen i en stekepanne og brun kyllingbitene, ca 4-5 minutter på hver side. Legg kyllingbitene over i en kjele og hell kyllingkraften over. Kok opp og la kyllingen småputre i omtrent 30-35 minutter.

Hell overflødig olje ut av stekepanna du stekte kyllingen i. Varm opp smøret i panna og stek løken til den er blank og myk. Løken skal ikke bli brun.

Tilsett soppen i panna og stek videre til soppen blir myk og sopplukten brer seg utover kjøkkenet ditt.

Hvis du har skrudd ned varmen mens du stekte soppen, skru opp varmen på full guffe igjen og tilsett hvitvinen i soppen. La hvitvinen koke nesten helt inn, det tar noen minutter. Sett pannen med sopp og løk og hvitvin til siden, og la den vente til kyllingen er ferdig kokt.

Når kyllingen er ferdig kokt setter du pannen med sopp tilbake på varmen, og siler kokekraften fra kyllingen over. La kraften koke inn til det bare er 2/3 igjen, og kraften begynner å tykne litt. Tilsett fløten og kok opp. Smak til med salt og pepper, og evt. noen krydderurter.

Legg kyllingen i sausen, og varm opp i 2-3 minutter.

Server retten som den er, eller med kokte grønnsaker til.
7 kommentarer:

 1. Å himmel det så godt ut!!! Jeg har aldri hvitvin i hus så jeg lurte på hvilken vin passer best til å ha i mat som denne retten???

  SvarSlett
 2. Det var virkelig godt altså. Av og til så er det de enkleste oppskriftene som blir til den beste maten.

  Hvis du skal kjøpe hvitvin utelukkende for å bruke i mat, så ville jeg bare ha spurt på polet om de kan plukke frem en litt billig hvitvin til deg. Bare si til dem at det er til matlaging. Ikke noe vits å kjøpe noe dyre greier da. Selv pleier jeg jo bare å bruke det jeg har, og har vel aldri opplevd at det er blitt feil. Jeg drikker stort sett bare tørre eller halvtørre hvitviner da. Jeg vil nesten tro at man bør holde seg unna de søtere vinene, men at det ellers er fritt frem.

  SvarSlett
 3. Jeg lagde denne nydelige retten i går! Var på polet å fikk anbefalt en billig vin. De sa at det ikke er noe poeng å legge noe penger i det. Det enste de sa var viktig var at vinen var tørr. Så da kjøpte jeg bare en billig tørr vin. Og det ble nydelig! Hakket litt valnøtter å hadde over.

  SvarSlett
 4. Da skal jeg kjøpe en billig tørr hvitvin :-) Har bare rødvin i hus som regel, men det er godt med hvitvin i maten!!!

  SvarSlett
 5. Anonym: Hakkede valnøtter var en god ide. Kan tenke meg at det passet bra. Godt å høre at du likte maten :)

  Janicke: Haha, jeg ble utrolig rødvinstørst nå av all denne vinpraten. Godt det er fredag i dag :) (og jeg har tenkt å bare glemme en liten stund at jeg må opp klokka seks i morgen tidlig for å jobbe overtid.)

  SvarSlett
 6. Hei !
  Du får kjøpt små katonger med vin i 6 pack på polet ,veldig kjekt og ha til matlaging .Kjøpte også matvin på Ultra som heter smak og mat .
  Ellinor

  SvarSlett
 7. Ellinor: Kjempelurt med sånn 6-pakninger. Det har jeg ikke tenkt på. Takk for tipset. Jeg tror jeg skal gå til innkjøp av noen sånne og ha liggende.

  Samtidig er det en utrolig god unnskyldning til å ta seg et glass hvitvin eller to, når man nesten bare "må" åpne en flaske hvitvin til matlagingen ;)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails