mandag 2. april 2012
Sitronterte
Frisk og syrlig, herlig sitronterte. Serveres med friske bær. Blåbær er min favoritt.
Tertebunn
3 dl finmalte skåldede mandler (eller mandelmel)
1 - 2 ss fiberhusk
1 egg
50 g smør i terninger
1 toppet ss sukrinmelis
noen klyper salt
Sitronfyll
6 egg
2 dl fløte
1 1/2 dl sukrinmelis
3 økologiske sitroner
_______________________________________________________________________________
Bland alle de tørre ingrediensene til tertebunnen. Visp sammen egget. Ha smøret i terninger og egget i det tørre, og bland godt. Selv om det blir litt kliss, så går det greiest om du bruker fingrene.
Smør en springform med smør, og legg deigen ned i springformen. Fukt fingrene med kaldt vann, og press deigen utover formen, slik at den dekker hele bunnen og godt oppover kantene. Sett springformen i kjøleskapet i en halvtimes tid.
Forstek paiskallet i 5 minutter på 180 grader.
Bruk en zezter eller et lite rivjern og rasp skallet av sitronene. Pass på at du ikke får med noe av det hvite. Press saften ut av sitronene.
Visp sammen egg, fløte, sukrinmelis, sitronsaft og sitronskall. Smak på blandingen om du vil ha det søtere. Tilsett i så fall mer sukrinmelis.
Hell eggeblandingen ned i terteskallet. Sett formen inn i ovnen igjen, og la steke i ca. 30 minutter til eggestanden har stivnet.
La avkjøle før du skjærer i terten. Server med blåbær, bringebær eller jordbær.
Jeg glemte tertebunnen i ovnen under forstekingen, så jeg endte med en litt overstekt paibunn. Men selv om den ser litt i overkant mørk ut i kantene på bildene, var det heldigvis ingenting i veien med smaken.
Tertebunn
3 dl finmalte skåldede mandler (eller mandelmel)
1 - 2 ss fiberhusk
1 egg
50 g smør i terninger
1 toppet ss sukrinmelis
noen klyper salt
Sitronfyll
6 egg
2 dl fløte
1 1/2 dl sukrinmelis
3 økologiske sitroner
_______________________________________________________________________________
Bland alle de tørre ingrediensene til tertebunnen. Visp sammen egget. Ha smøret i terninger og egget i det tørre, og bland godt. Selv om det blir litt kliss, så går det greiest om du bruker fingrene.
Smør en springform med smør, og legg deigen ned i springformen. Fukt fingrene med kaldt vann, og press deigen utover formen, slik at den dekker hele bunnen og godt oppover kantene. Sett springformen i kjøleskapet i en halvtimes tid.
Forstek paiskallet i 5 minutter på 180 grader.
Bruk en zezter eller et lite rivjern og rasp skallet av sitronene. Pass på at du ikke får med noe av det hvite. Press saften ut av sitronene.
Visp sammen egg, fløte, sukrinmelis, sitronsaft og sitronskall. Smak på blandingen om du vil ha det søtere. Tilsett i så fall mer sukrinmelis.
Hell eggeblandingen ned i terteskallet. Sett formen inn i ovnen igjen, og la steke i ca. 30 minutter til eggestanden har stivnet.
La avkjøle før du skjærer i terten. Server med blåbær, bringebær eller jordbær.
Jeg glemte tertebunnen i ovnen under forstekingen, så jeg endte med en litt overstekt paibunn. Men selv om den ser litt i overkant mørk ut i kantene på bildene, var det heldigvis ingenting i veien med smaken.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Påskegul og fin! Den ser helt nydelig ut :)
SvarSlettKult er kult - dette så kjempespennede ut -mulig den må prøves i påsken.
SvarSlettDen ser kjempegod ut!
SvarSlettTror jeg må prøve.
Ønsker deg ei flott Påske! : )
Härligt recept som måste testas för jag älskar pajer/tarte.
SvarSlettHa en underbar dag/ Jimmie
Nam!!
SvarSlettSer kjempegod ut Frida :-)
Tove
http://sjelemat.blogspot.com/
Hei!
SvarSlettJeg har testet paien idag, og den var nydelig. Tertebunnen var veldig god, endelig en oppskrift jeg kan bruke til andre paier. Takk for en flott og inspirerende blogg.
Ønsker deg ei god påske.
Hege
Så gøy at du har fått testet den allerede. Jeg tenkte det samme som deg. Den paibunnen skal testes ut til flere formål! Tusen takk for hyggelig tilbakemelding. Ønsker deg også en god påske :)
SlettTakk alle <3 God påske til dere!
SvarSletthttp://tinesundal.blogspot.com/2012/04/deilig-frisk-og-lavkarbo-her-er-det.html
SvarSlettTusen takk!
Så gøy å se at du har laget terten :)
SlettNå har jeg laget kaken din - VELDIG frisk og god! Da jeg prøver å holde meg unna melkeprodukter for tiden, erstattet jeg fløten med soyafløte. Jeg erstattet også litt av sukrinmelisen med stevia. Det gikk helt fint! Denne skal jeg lage igjen, tusen takk for at du deler oppskrift!!:)
SvarSlettSå gøy å høre at du likte den :)
SlettDette bør vel bli 1. mai-kake? :o
SvarSlettDet synes jeg er en helt utmerket idé! ;)
SlettOj, denne har jeg lyst til å prøve :) Når det i oppskriften står malte mandler eller mandelmel - kan man da bruke mandelmel som er avfettet (det fine mandelmelet man får kjøpt på helsekosten)? Jeg vil tro at dette gjør det hele litt tørrere, men det er kanskje ikke tilfelle? Synes aldri jeg får til å finmale mandlene helt og aner ikke hva jeg skal bruke resten av mandelmelet til :p
SvarSlettDenne var veldig god! Endte med å skolde mandler og følge oppskriften slavisk - neste gang skal jeg prøve meg frem med en blanding av mandelmel og malte mandler :)
SvarSlettGøy å høre at du også likte denne. Mandelmel funker nok kjempebra i denne :)
SvarSlettDen ser kjempegod ut! Må det brukes piskbar fløte i fyllet? Jeg har intoleranse mot melkeprotein og gluten, og er ikke spesielt glad i smaken av soya. Har bare Oatly havrefløte i hus for øyeblikket. Og kokosmelk, men det blir kanskje litt rart....:)
SvarSlettDet tør jeg ikke svare deg på Veronica. Jeg har ikke noe erfaring med havrefløte. Og kokosmelk... Tja... Kokos og sitron er kanskje ikke så dumt sammen?
SlettHar du prøvd denne med noe annet fyll?
SvarSlettHei. Er det noen som har forsøkt å fryse denne?
SvarSlett