mandag 2. april 2012

Sitronterte

Frisk og syrlig, herlig sitronterte. Serveres med friske bær. Blåbær er min favoritt.Tertebunn

3 dl finmalte skåldede mandler (eller mandelmel)

1 - 2 ss fiberhusk

1 egg

50 g smør i terninger

1 toppet ss sukrinmelis

noen klyper saltSitronfyll

6 egg

2 dl fløte

1 1/2 dl sukrinmelis

3 økologiske sitroner
_______________________________________________________________________________

Bland alle de tørre ingrediensene til tertebunnen. Visp sammen egget. Ha smøret i terninger og egget i det tørre, og bland godt. Selv om det blir litt kliss, så går det greiest om du bruker fingrene.

Smør en springform med smør, og legg deigen ned i springformen. Fukt fingrene med kaldt vann, og press deigen utover formen, slik at den dekker hele bunnen og godt oppover kantene. Sett springformen i kjøleskapet i en halvtimes tid.

Forstek paiskallet i 5 minutter på 180 grader.

Bruk en zezter eller et lite rivjern og rasp skallet av sitronene. Pass på at du ikke får med noe av det hvite. Press saften ut av sitronene.

Visp sammen egg, fløte, sukrinmelis, sitronsaft og sitronskall.  Smak på blandingen om du vil ha det søtere. Tilsett i så fall mer sukrinmelis.

Hell eggeblandingen ned i terteskallet. Sett formen inn i ovnen igjen, og la steke i ca. 30 minutter til eggestanden har stivnet.

La avkjøle før du skjærer i terten. Server med blåbær, bringebær eller jordbær.Jeg glemte tertebunnen i ovnen under forstekingen, så jeg endte med en litt overstekt paibunn. Men selv om den ser litt i overkant mørk ut i kantene på bildene, var det heldigvis ingenting i veien med smaken.

21 kommentarer:

 1. Påskegul og fin! Den ser helt nydelig ut :)

  SvarSlett
 2. Kult er kult - dette så kjempespennede ut -mulig den må prøves i påsken.

  SvarSlett
 3. Den ser kjempegod ut!
  Tror jeg må prøve.
  Ønsker deg ei flott Påske! : )

  SvarSlett
 4. Härligt recept som måste testas för jag älskar pajer/tarte.

  Ha en underbar dag/ Jimmie

  SvarSlett
 5. Nam!!
  Ser kjempegod ut Frida :-)

  Tove
  http://sjelemat.blogspot.com/

  SvarSlett
 6. Hei!
  Jeg har testet paien idag, og den var nydelig. Tertebunnen var veldig god, endelig en oppskrift jeg kan bruke til andre paier. Takk for en flott og inspirerende blogg.

  Ønsker deg ei god påske.

  Hege

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy at du har fått testet den allerede. Jeg tenkte det samme som deg. Den paibunnen skal testes ut til flere formål! Tusen takk for hyggelig tilbakemelding. Ønsker deg også en god påske :)

   Slett
 7. Takk alle <3 God påske til dere!

  SvarSlett
 8. http://tinesundal.blogspot.com/2012/04/deilig-frisk-og-lavkarbo-her-er-det.html
  Tusen takk!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy å se at du har laget terten :)

   Slett
 9. Nå har jeg laget kaken din - VELDIG frisk og god! Da jeg prøver å holde meg unna melkeprodukter for tiden, erstattet jeg fløten med soyafløte. Jeg erstattet også litt av sukrinmelisen med stevia. Det gikk helt fint! Denne skal jeg lage igjen, tusen takk for at du deler oppskrift!!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy å høre at du likte den :)

   Slett
 10. Dette bør vel bli 1. mai-kake? :o

  SvarSlett
  Svar
  1. Det synes jeg er en helt utmerket idé! ;)

   Slett
 11. Oj, denne har jeg lyst til å prøve :) Når det i oppskriften står malte mandler eller mandelmel - kan man da bruke mandelmel som er avfettet (det fine mandelmelet man får kjøpt på helsekosten)? Jeg vil tro at dette gjør det hele litt tørrere, men det er kanskje ikke tilfelle? Synes aldri jeg får til å finmale mandlene helt og aner ikke hva jeg skal bruke resten av mandelmelet til :p

  SvarSlett
 12. Denne var veldig god! Endte med å skolde mandler og følge oppskriften slavisk - neste gang skal jeg prøve meg frem med en blanding av mandelmel og malte mandler :)

  SvarSlett
 13. Gøy å høre at du også likte denne. Mandelmel funker nok kjempebra i denne :)

  SvarSlett
 14. Den ser kjempegod ut! Må det brukes piskbar fløte i fyllet? Jeg har intoleranse mot melkeprotein og gluten, og er ikke spesielt glad i smaken av soya. Har bare Oatly havrefløte i hus for øyeblikket. Og kokosmelk, men det blir kanskje litt rart....:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det tør jeg ikke svare deg på Veronica. Jeg har ikke noe erfaring med havrefløte. Og kokosmelk... Tja... Kokos og sitron er kanskje ikke så dumt sammen?

   Slett
 15. Har du prøvd denne med noe annet fyll?

  SvarSlett
 16. Hei. Er det noen som har forsøkt å fryse denne?

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails