søndag 22. april 2012

Asparges med fransk vinaigrette

Dette er en kjempeenkel, men smakfull måte å servere aspargesen på. En rett der aspargesen står i sentrum. Og det fortjener den jo.1 bunt asparges

4 ss god olivenolje

1 stor ts fransk sennep

1 ss hvitvinseddik

salt & pepper

evt. en klype sukrin

hakket frisk bladpersille (eller kjørvel, mynte eller basilikum)
________________________________________________________________________________

Kok opp vann med litt salt i en kjele. Knekk av den nederste trevlete delen av aspargesene. Ha aspargesen i det kokende vannet, og la koke i 3 minutter.

Ha olivenolje, sennep og eddik i en bolle. Visp sammen til dressingen blir jevn. Smak til med salt og pepper. Blir dressingen for tykk kan du ha noen dråper vann i. Hvor vidt jeg bruker en klype sukrin i eller ikke kommer litt an på hvilken sennep jeg bruker. Smak! Uansett er det ikke mye som skal til.

Legg aspargesen på tallerkener, hell vinaigretten over, og strø hakket bladpersille (eller andre urter) over. Spis med en gang, mens aspargesen fortsatt er varm.


.

6 kommentarer:

 1. Hei!
  Har et spm ang kremfløte... Har det noe å si for lchf at jeg bruker laktosefri kremfløte istedenfor vanlig?
  takk for svar! <3<3<3

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det burde gå akkurat like fint :)

   Slett
 2. Hei, beklager at jeg maser litt.. Du er så flink til å svare, og du har så mye kunnskap om lchf:-)
  På sukkerfritt.com selges det sukkerfri sjokolade osv..Jeg blir så usikker når jeg leser av karbohydrater på sjokoladepakker osv. For det er et ganske høyt tall som står, men er det virkelig kun netto karbs man bør fokusere på? Har ikke sukkeralkoholer noe å si for oss på lchf? Det er ikke alle sjokolader som spesifiserer sukkeralkoholer.. Disse fra sukkerfritt.com inneholder aspartam, noe jeg har fortstått at du ikke er så fan av.. Men vil jeg ikke gå ned i vekt dersom jeg spiser noen biter av sukkerfritt.com sjokolade hver dag? Og hva med sjokolade fra "sjokoladeprinsen"? Den skal også være sunn, og ikke inneholde så mye karbs... hva er dine meninger?
  Takk så mye for svar!

  SvarSlett
  Svar
  1. Sukkeralkoholene kan du i utgangspunktet trekke fra det totale antallet karbohydrater. Men det er dessverre ikke noe fasitsvar på om du tåler å spise sukkeralkoholene eller ikke. Noen kan spise dem, og fortsatt gå ned i vekt, og noen reagerer med å stagnere. Du må rett og slett prøve deg frem for å finne ut hvordan din kropp reagerer på dem. Hvis du står stille på vekta er sukkeralkoholene en av de tingene du kan prøve å kutte ut.

   Du spør meg om mine meninger... Tja. Personlig tåler jeg ikke søtningsmiddelet i sukkerfritt-produktene spesielt godt, så bruken av dem begrenser seg selv (jeg får vondt i magen av maltitol). Men jeg er veldig glad i sjokkis. Så jeg unner meg heller mørk sjokolade i blant. Et par biter med 86 % sjokolade for eksempel, inneholder så lite sukker at det knapt kan gjøre noen skade :)

   Slett
 3. Asparges er fantastisk!! :) Spiser det masse for tiden.. Har funnet ut at det er fantastisk godt oppi omelett f.eks.. Yum Yum!

  Takk for alle de fine oppskriftene. Jeg finner masse inspirasjon her!:D

  SvarSlett
 4. Enig! Asparges er nydelig. Og nå er vi rett på vei inn i den norske aspargessesongen! *gledeseg*

  Gøy å høre at du finner inspirasjon her. Tusen takk <3

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails