søndag 1. april 2012

Lam Ras el Hanout med pistasjnøtter

Når jeg poster en oppskrift på krydderblandingen ras el hanout, så må jeg jo også poste en oppskrift der denne krydderblandingen inngår. Her har jeg braisert lammebog med krydder og løk, og de 3 - 4 timene som kjøttet fikk i ovnen gjorde underverker. Kjøttet ble så mørt at det nærmest smeltet i munnen, og krydderet ga det en herlig smak av Marokko.


2 ss ras el hanout

1, 2 kg lam gytekjøtt av bog eller lår (med bein)

2 løk

3 hvitløksfedd

ca. 6 dl oksekraft

olivenolje

3 ss pistasjnøtter

salt og pepper

1 ss sukrin (eller honning)

Sett ovnen på 180 grader.
_______________________________________________________________________________

Brun lammekjøttet i rapsoljen. Legg kjøttet over i en ildfast form med lokk (her kan du f.eks. bruke enten tagine, römertopf eller rett og slett en ildfast form som du dekker godt med aluminiumsfolie).

Stek løken og hvitløken i samme panne som du brukte til  brune kjøttet, til løken er myk. Tilsett ras el hanout, og stek videre i et minutts tid.

Tilsett oksekraft, sukrin, salt og pepper. Kok opp. Hell over kjøttet i den ildfaste formen.

Sett lokk (eller aluminiumsfolie) på formen og sett i ovnen. La steke i ca 3 timer. Snu gjerne på kjøttet 2 - 3 ganger underveis under stekingen.

Når kjøttet er ferdig strør du pistasjnøtter over, og veldig gjerne litt frisk koriander om du har. Serverer det hele med for eksempel sellerirotmos.Her har jeg servert lammet med smørstekt rødkål og sellerirotmos.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails