torsdag 12. april 2012

Nit'ir Qibe

Nit'ir Qibe er et klarnet og krydret smør som er en av grunnsteinene i etiopisk matlaging. Smøret har en holdbarhet på minst tre måneder i kjøleskap.


500 g smør

1/2 rød løk - hakket

2 fedd hvitløk - hakket

4 cm fersk ingefær -finhakket

2 ts spisskumminfrø

4 kardemommebelger

1/2 ts gurkemeie

1 ts nigellafrø - knust (kan erstattes av oregano og basilikum)
______________________________________________________________________________

Smelt smøret i en kjele over svak varme under omrøring. Skum av etterhvert som det danner seg skum på toppen. Fortsett å koke og skumme til det ikke danner seg mer skum. Pass nøye på så smøret ikke blir brunet.

Tilsett løk og krydder, og fortsett å koke på lav varme i 15 - 20 minutter. Fjern kjelen fra varmen og la stå til blandingen er noe nedkjølt og krydrene har sunket ned i bunn av kjelen. Hell væsken gjennom en finmasket sil eller gjennom et osteklede og ned i en beholder med lokk. Kast løk og krydder.

Oppbevar i kjøleskap.



4 kommentarer:

  1. Dette var utrolig spennende!
    Kommer det flere oppskrifter på bloggen der du bruker dette smøret også?

    SvarSlett
  2. Det er planen. Kommer først en oppskrift på en etiopisk krydderblanding (berbere), og så kommer det minst et par tre etiopiske retter der jeg bruker enten smøret eller krydderet eller begge deler :)

    SvarSlett
  3. ... men det blir nok et par uker til, forresten. Skal på en liten ferietur først :)

    SvarSlett
  4. Detta smör har jag inte hört talas om tidigare?
    Ska bli roligt att läsa fler recept om detta :)

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails