lørdag 28. mai 2011
Sashimi med wasabi og syltet ingefær
Dette tror jeg må være min favorittsashimi. Og det er kanskje en av de mest klassiske måtene å spise sashimi på.
Ferdig syltet ingefær som du kjøper på butikken inneholder en del sukker. Nå er det ikke store mengdene ingefær du spiser til sashimi. Og mesteparten av sukkeret blir værende igjen i laken som du ikke spiser. Men vil du lage sukkerfri syltet ingefær selv, kan du finne en oppskrift hos En Sunn Familie.
Jeg liker forøvrig å marinere salmalaksen i den enkle marinaden som er brukt i denne oppskriften, før jeg skjærer laksen i skiver. Men det er ikke nødvendig. Du gjør som du vil.
salmalaks
litt soyasaus
syltet ingefær
litt wasabi
litt vårløk i tynne ringer
______________________________________________________________________________
Mariner evt. laksen i denne marinaden før du skjærer i den. Eller hopp over. Skjær laksen i tynne skiver og legg dem på en tallerken.
Dryss litt vårløk over fisken.
Klem ut litt wasabi på tallerkenen ved siden av fisken.
Ha litt soyasaus og syltet ingefær i hver sin lille skål, og sett på tallerkenen.
Ferdig syltet ingefær som du kjøper på butikken inneholder en del sukker. Nå er det ikke store mengdene ingefær du spiser til sashimi. Og mesteparten av sukkeret blir værende igjen i laken som du ikke spiser. Men vil du lage sukkerfri syltet ingefær selv, kan du finne en oppskrift hos En Sunn Familie.
Jeg liker forøvrig å marinere salmalaksen i den enkle marinaden som er brukt i denne oppskriften, før jeg skjærer laksen i skiver. Men det er ikke nødvendig. Du gjør som du vil.
salmalaks
litt soyasaus
syltet ingefær
litt wasabi
litt vårløk i tynne ringer
______________________________________________________________________________
Mariner evt. laksen i denne marinaden før du skjærer i den. Eller hopp over. Skjær laksen i tynne skiver og legg dem på en tallerken.
Dryss litt vårløk over fisken.
Klem ut litt wasabi på tallerkenen ved siden av fisken.
Ha litt soyasaus og syltet ingefær i hver sin lille skål, og sett på tallerkenen.
Etiketter:
asiatisk,
enkel/kjapp,
fisk,
forrett,
lunsj,
meieriproduktfritt,
middag
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Sashimi er jo bare så digg :-)
SvarSlettVeldig godt med blomkålris som du steker med risvinseddik også :)
SvarSlett@ Gry: Ja, superdigg. Skjønner ikke hvorfor jeg ikke bare spiser det veldig mye oftere. Latterlig enkelt er det også.
SvarSlett@ Anarko: Det høres spennende ut. Spiser du blomkålrisen bare ved siden av, eller bruker du den kald som i sushi?
Tusen takk for inspirasjonen til dagens lunch/middag. Sitter her og koser meg sashimi nå, deilig!
SvarSlettBare hyggelig å være til inspirasjon Callie ;)
SvarSlettDeet ser kjempedelikat ut!
SvarSlettNå ble jeg inspirert til å lage sashimi hjemme jeg også - straks!
jeg ELSKER sashimi!! mmm
SvarSlettDenne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
SvarSlett@ Ina: Takk og hurra for inspirasjon!
SvarSlett@ Lovelyliller: YES! Jeg også! Nam nam!
Anbefalerå i tillegg å drysse litt Wasabi og Sesame-krydder fra Sankta Maria over fisken. Utrolig fin smakstilsetning!
SvarSletthttp://www.santamaria.no/servlet/se.daddy.sm.web.servlets.ProductServlet?a=0&p=p1c&c=1&s=7&id=554
Smart Kjersti. Det krydderet har jeg jo til og med i skapet fra før av! Godt krydder ja :)
SvarSlettHei hvis du trykker på linken til en sunn famile for å se oppskrift på sukkerfri syltet ingefær så kommer du bare til noe som ser ut som spam?
SvarSlett