mandag 30. mai 2011

Fylte svinebiffer med mozzarella og soltørkede tomater

Svin ytrefilet funker bra til denne retten. Det er et kjøttstykke som jeg i utgangspunktet synes er ganske kjedelig, men som blir deilig smakfullt med litt godt fyll.
1 svinebiff per person

mozzarella - i skiver

soltørkede tomater - i biter

frisk basilikum

evt. frisk oregano

hvitløkspepper/pepper

salt

smør til steking
_______________________________________________________________________________

Skjær en lomme i svinebiffene. Prøv å få lommen så romslig som mulig uten at du skjærer helt gjennom biffen.

Pepre inni lommen. Legg inn friske urter og litt soltørket tomat, før du stapper så mye mozzarella du kan uten at det blir umulig å lukke igjen biffen etterpå.

Lukk biffen og fest sammen den åpne siden med for eksempel tannpirkere, eller som du ser på bildet under, med en hyssing som er tredd gjennom kjøttet. Salte og pepre kjøttet.

Brun svinebiffen godt på begge sider i smør i en varm panne. Legg dem over i en ildfast form og la dem bli ferdige i ovnen på ca. 180 grader i 10 - 15 minutter (dette kan variere litt alt etter som hvor godt de ble stekt i panna før de ble satt i ovnen).

La svinebiffene hvile i noen minutter før du skjærer i dem. Server for eksempel med en god salat.
Her er svinebiffen servert med fenikkelsalat.

7 kommentarer:

 1. Og det går selvfølgelig an å pakke biffene inn i baconskiver, eller spekeskinke, istedenfor å feste dem sammen. Da slipper man at osten renner ut. Det er bare blitt litt mye bacon på meg i det siste, så da lot jeg være med det denne gangen :)

  SvarSlett
 2. Deilig!!Jeg bruker en grov nål ala stoppenål og "syr" med bomulls hyssing;det samme gjør jeg med lammesteik - tar ut beinet slik at det blir ei stor lomme som jeg fyller med f eks brunet løk og sopp før jeg syr igjen...

  SvarSlett
 3. veldig lurt Arne. Og mmm, en sånn lammesteik tror jeg at jeg må prøve meg på :)

  SvarSlett
 4. Jeg kan godt finne på å bruke kyllingfileter til det der også jeg.. :D (Er ikke så glad i svin..) Og spiser jeg ost er mozzarella et av de beste alternativene! Nam nam!

  SvarSlett
 5. Enig med deg Helen. Jeg er også egentlig mer glad i kyllingfileter enn svinebiffer. I hvert fall når det kommer til magert kjøtt. Og mozzarella er digg! Særlig bøffelmozzarella. Mmmm!

  SvarSlett
 6. Har bare en kommentar: Mmmmm :)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails