lørdag 7. mai 2011

Lammekoteletter med aspargessalat og rødvinssjy

Lammekoteletter er kjempegodt, men jeg synes ofte de er litt puslete og tynne. Så da jeg fant noen store, deilige, tykke og lekre lammekoteletter i ferskvaredisken var det ikke noen tvil om hva jeg måtte ha til middag. Dette ble skikkelig saftg snaddermat med masse smak.

Til fire personer

2 - 3 strimler bacon i biter

4-8 lammekoteletter (avhengig av størrelsen)

frisk hakket rosmarin

frisk hakket timian

3 fedd hvitløk - finhakket

olivenolje

salt & pepper

smør

2 dl vann

1/2 ss kalvefond

1 dl rødvin

1 bunt asparges

salt

sukrin

saft av en sitron

2-3 ss olivenolje

maldonsalt
_______________________________________________________________________________

Bland hakket timian, rosmarin, pepper og hvitløk med litt olivenolje. Gni urteoljen inn i lammekotelettene og la de ligge et par timer.

Sprøstek baconet. Legg baconet til side, men la gjerne baconfettet ligge igjen i panna du skal bruke til å steke kotelettene i.

Brun kotelettene kjapt på begge sider i godt med smør. Ta kotelettene ut av stekepanna (men la stekekraften ligge igjen i panna) og legg dem i en ildfast form. Sett dem inn i ovnen på ca. 150 grader, og la dem bli ferdige i ovnen mens du lager aspargessalat og rødvinssaus. Steketiden vil avhenge av størrelsen på kotelettene, men de bør ikke steke for lenge. 10 - 15 minutter burde holde i massevis. Mindre hvis du har brukt tynne lammekoteletter.

Ha vannet i stekepanna du brukte til å steke kotelettene i. Kok ut godsakene i panna, og hell kraften over i en liten kjele. Tilsett vin og fond, og la koke videre til kotelettene er ferdige. Sjyen skal koke nesten helt inn. Det skal ikke være mye per porsjon. Smak til med salt (eller mer fond) og pepper.

Kok opp en kjele med vann, litt salt, sukrin og sitronsaft og kok aspargesen i 3 minutter. Ta opp aspargesen og skjær den i passe biter. Bland sammen olivenolje, litt maldonsalt og finhakket frisk rosmarin, og vend aspargesen i oljen.

Fordel koteletter, aspargessalat og rødvinssjy på tallerkener, strø baconet over aspargessalaten og nyt sammen med et glass rødvin.

.

5 kommentarer:

 1. Nå tenker jeg at det er synd vi har svinekoteletter på menyen i dag, for dette ser aldeles nydelig ut! Oppskriften har jeg dog lagret til senere bruk :)

  SvarSlett
 2. Ja, det var virkelig nydelig altså! Men svinekoteletter kan være godt det også :)

  SvarSlett
 3. Det ser kjempegodt ut, tror jeg må prøve din oppskrift neste gang. Synes lammekoteletter er gode å grille og, de blir saftigere og mer smakfulle enn svinekoteletter.
  Ha en fin søndag! : )

  SvarSlett
 4. Takk Gry :) Ja, lammekoteletter er nydelige på grillen! Men synes det er en utfordring å beholde saftigheten dersom de er for tynne. Så det er bare å holde øynene åpne for de litt tykke stykkene på butikken. Ønsker en fin søndag til deg også.

  SvarSlett
 5. skikkelig sommermat :-) asparges er noe barna her elsker også. Denne middagen hadde blitt møtt med jubel!!!!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails