fredag 27. mai 2011

Pizzasaus

Jeg har tidligere postet den oppskriften jeg bruker til pizzabunn. Nå er det på tide å poste pizzasausen jeg bruker. Jeg ser ikke noen grunn til å gi deg oppskrifter på det øvrige fyllet egentlig. Du vet best hva du liker å fylle pizzaen med.
2 ss olivenolje

1 boks hele tomater

2 hvitløksfedd

1 ss tomatpuré

1/2 ss tørket oregano

et par klyper timian

2 fileter ansjos

1 - 2 ts sukrinmelis

2 ts pesto

salt og pepper
_______________________________________________________________________________

Varm olje i en gryte. Hell av overflødig væske fra tomatene, og ha tomater, ansjos, hvitløk, oregano, timian og tomatpuré i gryta. Kok i 10 - 20 minutter. Rør av og til.

Kjør massen i blenderen til en jevn puré. Smak til med pepper, sukrin og pesto mens du varmer opp pureen igjen. La koke i noen minutter. Smak til med salt til slutt.

Avkjøl. Smør på lavkarbo pizzabunn, strø ost over og legg på det fyllet du liker best.
Her har jeg lagt vellagret edamer, serranoskinke, tomater, grovkvernet pepper og svarte oliven på pizzaen. Og frisk oregano på toppen etter steking.

12 kommentarer:

 1. Hm, dette bør prøves på fredagens faste pizza her i huset. Den tradisjonen har vi nemlig ikke kuttet ut selv om vi voksne spiser lavkarbo.

  Tusen takk for masse inspirasjon her på bloggen din

  SvarSlett
 2. Håper pizzasausen faller i smak da Lykkeliten. Og tusen takk. Hyggelig å høre at du finner inspirasjon her :)

  SvarSlett
 3. først vil jeg bare takke deg for at det finnes slike som deg. er akkurat i oppstartsfasen av lchf men synes det går greit.... Alle som jeg kjenner som har gått på lchf før sier at jeg kommer til å gi opp fordi jeg må spise den samme maten dag i og dag ut..... men der tar jo de fullstendig feil. og det er takket være deg... jeg har funnet utolig mange gode oppskrifter her inne, og jeg håper du aldri slutter å komme med nye ting....

  Takk for at du gir meg motivasjon videre med de flotte oppskiftene

  janne

  SvarSlett
 4. Tusen takk Janne! Dette var en utrolig koselig tilbakemelding. Jeg er glad for å høre at du finner inspirasjon til variasjon her. Det var kanskje litt av det som var grunnen til at jeg begynte denne matbloggen, nemlig å motbevise påstanden om at lavkarbo/lchf er ensidig. Jeg har vel aldri spist så variert som jeg gjør etter at jeg la om kosten til lchf.

  Masse lykke til med det nye kostholdet :)

  SvarSlett
 5. Det så jo veldig godt ut! :)

  jeg er ingen stor pizzaelsker. En kjedelig en er jeg også, for jeg vil helst ha en plain Margarita...eller en skikkelig gammeldags norsk med kjøttdeig, løk og tomatsaus.
  Kansje på tide å fornye seg litt?

  SvarSlett
 6. Åh, men en ordentlig Margarita trenger ikke være kjedelig. Margarita på skikkelig hvetebunn, stekt i stenovn, fortrinnsvis inntatt med rødvin i Italia, er noe av det beste som finnes! Nytelse på høyt nivå. Det er vel det som er så fantastisk med den italienske maten. Den er så enkel (og vanskelig), men likevel så god. Hehe, jeg er en svoren karbohydratspiser, og legger på meg en kilo eller fem hver gang jeg er i Italia. Det er godt det ikke er så ofte.

  Den norske pizzaen er ikke så dum den heller... Men det skal liksom være mamma sin da. Jeg kan bli så gammel og voksen jeg bare vil. Det vokser jeg aldri fra. Så på alle de årene som har gått siden jeg flyttet hjemmefra, har jeg aldri laget en norsk pizza. For meg er det kanskje på tide å prøve seg på en lavkarbovariant av den norske pizzaen ;)

  SvarSlett
 7. hei denne skal prøves.kan jeg bruke cocosa til matlaging istedet for meierismør? et sunnere alternativ?

  SvarSlett
 8. Ja, det kan du i de fleste tilfeller. Der hvor smøret har mye å si for smaken må du velge smør, som i smørsauser for eksempel (bearnaise, hollandaise osv.). Men husk at det ikke er usunt for deg å spise smør heller. Det er kanskje viktigere å bytte ut enkelte typer planteoljer med cocosa tenker nå jeg. Du må bare prøve deg litt frem i forhold til hvordan du liker smaken og stekeegenskapene til cocosa.

  SvarSlett
 9. Hei ! Er det mulig å lage denne sausen uten ansjos? Da tenker jeg på smaken? For jeg tåler ikke ansjos,hehe !

  SvarSlett
 10. Det går nok helt fint! Da må du kanskje tilsette litt ekstra salt/krydder. Du får smake det til...

  SvarSlett
 11. Hvis man ikke har en blender, går det da å bruke en stavmikser?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det går minst like bra. Det er kanskje enda enklere egentlig :)

   Slett

Related Posts with Thumbnails