søndag 22. mai 2011

Egg og baconasparges

En grønn vri på egg og bacon. Det er så lite som skal til for å gjøre søndagsfrokosten til noe litt mer enn hverdagsfrokosten.


Jeg anbefaler at du bruker baconskiver som er så tynt skåret som mulig. Er de tykke tar det lenger tid i ovnen før de er ferdige, og aspargesen blir dermed litt for mye stekt (veldig myke). Har du bare baconskiver som er litt tykke, så kan du jukse ved å starte med å steke baconet halvferdig i stekepanna før du ruller aspargesen inn i baconet. Bare pass på at baconet ikke steker så mye i panna at det ikke er mykt lenger.

Jeg regner 3 asparges per person, sammen et eller to speilegg.



3 asparges

3 tynne skiver bacon

salt & pepper

1 eller 2 speilegg

dulcitatomater (eller cherrytomater)

evt. litt revet parmesan
________________________________________________________________________________

Sett ovnen på 220 grader.

Knekk den nederste trevlete delen av aspargesen. Rull baconskivene rundt aspargesen, men la toppen stikke ut. Legg aspargesen i ildfast form, kvern litt pepper over, og sett den i ovnen. La steke i ca. 15 minutter, eller til baconet begynner å bli sprøtt.

Server sammen med stekte egg og dulcitatomater. Hell gjerne baconfettet fra den ildfaste formen over eggene. Hvis du har parmesan i kjøleskapet, så er det også kjempegodt med litt revet parmesan på eggene. Husk å sette salt og pepper på bordet.


7 kommentarer:

  1. Oioioi, det så fantasstisk ut :)

    SvarSlett
  2. Dårlig gjort ;) Spiste siste aspargesen i går ....... Sette på listen !

    SvarSlett
  3. @ Nina: Takk, det var deilig! Også så enkelt da gitt.

    @ Makro: Hehe, ingen grunn til å ikke spise asparges flere ganger i uka nå i sesongen ;)

    SvarSlett
  4. Åh, super idé. Ny måde at servere bacon om morgenen. Perfekt!

    :) Jane

    SvarSlett
  5. @ Jane: Ja, litt variasjon må man jo ha ;)

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails