søndag 22. mai 2011
Egg og baconasparges
En grønn vri på egg og bacon. Det er så lite som skal til for å gjøre søndagsfrokosten til noe litt mer enn hverdagsfrokosten.
Jeg anbefaler at du bruker baconskiver som er så tynt skåret som mulig. Er de tykke tar det lenger tid i ovnen før de er ferdige, og aspargesen blir dermed litt for mye stekt (veldig myke). Har du bare baconskiver som er litt tykke, så kan du jukse ved å starte med å steke baconet halvferdig i stekepanna før du ruller aspargesen inn i baconet. Bare pass på at baconet ikke steker så mye i panna at det ikke er mykt lenger.
Jeg regner 3 asparges per person, sammen et eller to speilegg.
3 asparges
3 tynne skiver bacon
salt & pepper
1 eller 2 speilegg
dulcitatomater (eller cherrytomater)
evt. litt revet parmesan
________________________________________________________________________________
Sett ovnen på 220 grader.
Knekk den nederste trevlete delen av aspargesen. Rull baconskivene rundt aspargesen, men la toppen stikke ut. Legg aspargesen i ildfast form, kvern litt pepper over, og sett den i ovnen. La steke i ca. 15 minutter, eller til baconet begynner å bli sprøtt.
Server sammen med stekte egg og dulcitatomater. Hell gjerne baconfettet fra den ildfaste formen over eggene. Hvis du har parmesan i kjøleskapet, så er det også kjempegodt med litt revet parmesan på eggene. Husk å sette salt og pepper på bordet.
Jeg anbefaler at du bruker baconskiver som er så tynt skåret som mulig. Er de tykke tar det lenger tid i ovnen før de er ferdige, og aspargesen blir dermed litt for mye stekt (veldig myke). Har du bare baconskiver som er litt tykke, så kan du jukse ved å starte med å steke baconet halvferdig i stekepanna før du ruller aspargesen inn i baconet. Bare pass på at baconet ikke steker så mye i panna at det ikke er mykt lenger.
Jeg regner 3 asparges per person, sammen et eller to speilegg.
3 asparges
3 tynne skiver bacon
salt & pepper
1 eller 2 speilegg
dulcitatomater (eller cherrytomater)
evt. litt revet parmesan
________________________________________________________________________________
Sett ovnen på 220 grader.
Knekk den nederste trevlete delen av aspargesen. Rull baconskivene rundt aspargesen, men la toppen stikke ut. Legg aspargesen i ildfast form, kvern litt pepper over, og sett den i ovnen. La steke i ca. 15 minutter, eller til baconet begynner å bli sprøtt.
Server sammen med stekte egg og dulcitatomater. Hell gjerne baconfettet fra den ildfaste formen over eggene. Hvis du har parmesan i kjøleskapet, så er det også kjempegodt med litt revet parmesan på eggene. Husk å sette salt og pepper på bordet.
Etiketter:
asparges,
bacon,
egg,
enkel/kjapp,
frokost,
meieriproduktfritt
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Oioioi, det så fantasstisk ut :)
SvarSlettDårlig gjort ;) Spiste siste aspargesen i går ....... Sette på listen !
SvarSlett@ Nina: Takk, det var deilig! Også så enkelt da gitt.
SvarSlett@ Makro: Hehe, ingen grunn til å ikke spise asparges flere ganger i uka nå i sesongen ;)
Bacon er guds gave!
SvarSlettOh yes indeed! :D
SvarSlettÅh, super idé. Ny måde at servere bacon om morgenen. Perfekt!
SvarSlett:) Jane
@ Jane: Ja, litt variasjon må man jo ha ;)
SvarSlett