tirsdag 23. februar 2010

Kinesisk biff med brokkoli

 

Til tre personer:


500 g biffkjøtt i tynne strimler

1 1/2 ts soyasaus

1/2 ss olje

nykvernet pepper 

750 g brokkoli i små buketter 
 
1 ss olje

1 ts hakket hvitløk

3 ss østerssaus

2 ss kinesisk risvin (eller tørr sherry)

2 ss kinesisk eddik (eller balsamico) 
__________________________________________________________________

Miks sammen soyasaus og en halv ss olje i en bolle. Vend biffen i dette og la stå i 10 minutter i romtemperatur.

I en annen bolle blander du sammen østerssaus, risvin og eddik.

Kok opp litt vann, tilsett brokkolien og la den koke eller dampe i 3 minutter. Brokkolien skal bli akkurat mør. Hell av vannet.

Sett en stekepanne eller på wok på sterk varme. Tilsett stekeolje. Stek hvitløken i noen sekunder før du tilsetter biffstrimlene. Jeg legger dem utover i et lag. På den måten sikrer du at de blir stekt istedenfor kokt. La de steke  30 sekunder på en side før du snur dem og steker dem på den andre siden. 

Hell i østerssausblandingen og rør. La syde en kort stund til sausen tykner litt. Tilsett den kokte brokkoien og rør rundt så sausen dekker både kjøtt og brokkoli. 

Servér! 

Her har retten fått litt pynt i form av noen sesamfrø.

5 kommentarer:

  1. Kjempe fin blogg du har Frida:)

    Hilsen fra Line, Lilalife

    SvarSlett
  2. Tusen takk for det Line. Så hyggelig at du liker den. Og i like måte :)

    SvarSlett
  3. Får masse inspirasjon her, veldig deilig! Kjører masse kurs og konsultasjoner innen ernæring, da er det også godt å ha andre blogger som er samkjørt med min filosofi å henvise til:)

    SvarSlett
  4. En versjon av denne var midagen her i går. Ble veldig godt, men hadde bare frossen brokkoli og neste gang blir det fersk. Ble litt "soggy". Bare som tips til andre som vil prøve. :)

    SvarSlett
  5. Ja, fersk er alltid bedre enn frossen :) Men godt å høre at du tror det blir en neste gang da ;)

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails