lørdag 16. april 2011

Squashspaghetti

Jeg bruker squashspaghetti som tilbehør oftere og oftere. Det er jo fantastisk godt, det ser i grunn ganske fancy ut, og det funker bra som erstatning for spaghetti. Men jeg begynner å bli lei av å beskrive fremgangsmåten i hver oppskrift jeg legger ut med dette tilbehøret. Så nå lager jeg et eget innlegg med fremgangsmåte, slik at jeg kan lenke hit de neste gangene jeg bruker dette tilbehøret i en oppskrift.


Julienne er en tilberedningsmetode der man kutter grønnsaker i tynne tynne strimer, omtrent på tykkelse med en fyrstikk. Eller som spaghetti. For å gjøre dette er det lurt å ha et juliennejern. Et juliennejern kan se omtrent ut som på bildet under, og du får det for noen tiere på butikker som har kjøkkenutstyr.

Illustrasjonsfoto: Julie Magro / CC: by 2.0


Du trenger:

squash

salt

olje
_________________________________________________________________________________

Når jeg bruker squashspaghetti som tilbehør regner jeg ca. en halv stor squash per person.

Kutt squashen i strimler med et juliennejern.

Legg strimlene i et dørslag og salte dem godt. La dem ligge og renne av i minst en halv time.

Varm litt olje i en stekepanne. Skyll saltet godt av squashen og klem overflødig vann ut. Tilsett squashen i stekepanna og stek til squashen er gjennomvarm, et minutt eller to.

Klassisk squashcarbonara


Squashspaghetti med kjøttsaus


 Squashcarbonare med laks og dill


Squash a la julienne stekt med pesto som tilbehør til banket kylling med ost og skinke.

18 kommentarer:

 1. Et sånt julienne jern er jeg bare nødt til å få tak i. Leste forresten oppskriften din på ketsjup, og nå blir det ikke mer kjøpa-ketsjup på meg, altså! Takk!

  SvarSlett
 2. Ja, det må du altså. Det juliennejernet er blitt en av mine yndlingsdingser på kjøkkenet. Og ketchupen anbefales på det varmeste.

  Jeg har forresten ikke fått med meg at du har laget en blogg før nå. Blir spennende å følge deg i forsøket på å leve på LCHF uten melkeprodukter. Jeg har tenkt tanken selv også, men kvier meg litt til å klare meg uten ost.

  SvarSlett
 3. Fin blogg !

  Har jaktet på et slikt jern "overalt" i lang tid, og finner det ikke, bor i Oslo.
  Fant et på Jernia med det satt litt langt inne
  å bruke 140 kr på det, som det kostet der...iik.
  Noen stall-tips ? :-)

  SvarSlett
 4. Culina (tidl. Gulbransens glassmagasin) i Torggata 33. Nesten helt i enden, like før du kommer til Hausmannsgate. Beste kjøkkenutstyrsbutikken! Jeg tror jeg betalte 40 kroner for juliennejernet mitt på den butikken. Og det er et veldig godt juliennejern.

  SvarSlett
  Svar
  1. Bestilte jernet på Wish, kostet 9 kr :)

   Slett
 5. Det er så genialt altså :-D Jeg som ikke likte squash før elsker det nå som pasta!!

  SvarSlett
 6. Mmm, ja! Jeg vet! Supergodt altså!

  SvarSlett
 7. Jeg har også brukt en del squashpasta, men da helt rå. Skal prøve din oppskrift!
  Jeg ønsker deg ei flott Påske. Klem : )

  SvarSlett
 8. Takk Gry. Og god påske til deg også!

  SvarSlett
 9. Takk for retningstipset :-)

  God påske !

  SvarSlett
 10. Bare hyggelig. God påske til deg også!

  SvarSlett
 11. Veldig fornøyd, dette fuker jo over all forventning! Men det må sies... du glitrende dødehav, neste gang skal jeg være mer nøye med å skylle av saltet!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hahaha, det er så lenge siden du har skrevet dette, at du ser det sikkert aldri, men jeg må likevel bare si at jeg knakk sammen i latter over uttrykket ditt "du glitrende dødehav"!

   Slett
 12. Hahaha! Den feilen gjør man bare én gang ;) Jeg har også vært innom den. Men godt å høre at det ellers funker over forventning

  SvarSlett
 13. Dæven døtte, dette var godt. :) Har akkurat funnet julienne jern på Rema 1000. Kostet ca 40 kr. Det er jo akkurat som spaghetti! Nå er jeg ganske lykkelig, og det kommer til å bli mye squaghetti her i gården!

  SvarSlett
 14. Hurra! Så gøy med julienne-entusiasme! Og JA, det er jo akkurat dét det er: SQUAGHETTI! Genialt! Nytt ord til ordboka! :D

  SvarSlett
 15. Hurra! Et sånt et skal jeg skaffe meg! For tiden kan vi nemlig ikke spise noen form for pasta eller ris her på bruket, men dette både såg og hørtes godt ut! Har du noen ide om dette er det samme som omtales som "spiralizer" i engelske raw food-bøker?

  SvarSlett
 16. Det vet jeg dessverre ikke... Men jeg vil ikke tro det. Det blir ikke spiraler. Men kanskje en spiralizer kan fungere like bra?

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails