onsdag 27. april 2011

Kyllinggryte med fetaost og friske urter

Denne oppskriften har jeg rappet fra Anna J.D. Jacobssons blogg (med et par ørsmå justeringer). Det er forøvrig en blogg med mange veldig fristende oppskrifter, og som absolutt er verdt et besøk.


4 kyllingfileter - i biter

smør

en liten klunk hvitvinseddik

2 dl fløte

150 g fetaost - smuldret

1 ss kyllingfond

1 hvitløksfedd - finhakket

et par never cherrytomater - delt i to

frisk basilikum og timian

nykvernet pepper
________________________________________________________________________________

Stek kyllingbitene i godt med smør. Tilsett hvitløk og pepper underveis i stekingen.

Hell hvitvinseddiken, fløten og fond over kyllingen og kok opp. La putre et par minutter.

Tilsett fetaost, tomater og friske urter. La tomatene bli gjennomvarme. Smak på sausen om den trenger salt. Selv synes jeg ikke det er nødvendig, da både fonden og fetaen tilfører saltsmak. Men det er alltid lurt å smake for sikkerhets skyld.

Illustrasjonsfoto: Sassyradish / CC: by-nc-nd 2.0


8 kommentarer:

 1. Så deilig! I dag blir det nok kyllinggryte som står på menyen! Takk for nok en fin oppskrift! :)

  SvarSlett
 2. Veldig deilig, og veldig enkelt :)

  SvarSlett
 3. Har tittet litt gjennom bloggen din nå. Vurderer å begynne på et LCHF kosthold siden jeg har mye problemer med magen. Jeg har lenge tenkt på at dette kan bli et stort problem med tanke på at jeg er veldig glad i mat, også karbohydratrik mat. Men med din blogg som inspirasjon og hjelp så tror jeg ting vil bli mye lettere. Så ville bare si at det er flott at du blogger så mange oppskrifter som hvertfall ser og høres veldig gode ut. Fortsett den gode jobben!

  SvarSlett
 4. LCHF trenger ikke være kjedelig. Jeg er veldig glad dersom jeg har klart å vise det. Selv hadde jeg i utgangspunktet ikke problemer med magen før jeg begynte på LCHF. Likevel merker jeg at den fungerer mer optimalt på dette kostholdet. Mange opplever det. Håper det funker like bra for deg også. Lykke til :)

  SvarSlett
 5. Jeg leser så mye mat-, mote- og fotoblogger at jeg har helt mistet oversikten, men har aldri kommentert noen blogg før nå. For jeg må virkelig si at takket være bloggen din gikk overgangen fra et "vanlig" kosthold til et lavkarbokosthold, som jeg begynte på for ca 2 måneder siden, helt smertefritt. Mange gode oppskrifter, uten å måtte hamstre merkelige, og ikke minst dyre ingredienser ingen har hørt om på helsekostbutikker. Denne kyllinggryten toppet jo alt, for den tok jo virkelig ingen tid å lage, og var utrolig god! :-) Fortsett den gode jobben du gjør!

  SvarSlett
 6. Så utrolig kjempestas å høre. Tusen takk. Sånne tilbakemeldinger varmer. Det er jo liksom litt av misjonen min, hvis jeg har noen, nemlig å vise at lavkarbo ikke trenger å være kjedelig, vanskelig eller sært. Så takk igjen. Godt å høre at også kyllinggryta falt i smak :)

  SvarSlett
 7. Takk, dette blir nok middagen i dag!

  Catrine

  SvarSlett
 8. Håper middagen faller i smak Catrine :)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails