tirsdag 19. april 2011

Rødbetmarinerte egg & kokte gule påskeegg


De fleste av oss som spiser LCHF eller lavkarbo har nok et litt høyere forbruk av egg enn gjennomsnittet. Og det blir vel ikke noe mindre nå som det er påske. Derfor synes jeg at det er på sin plass å gjøre litt ekstra stas på eggene til påske ved å gi dem litt farge. Her kommer to tips til hvordan du kan gjøre stas på eggene. Det første er en oppskrift på rødbetmarinerte egg. Disse eggene blir bare helt fantastisk vakre. Kontrasten mellom et knallrosa ytre og den gule plommen gjør dem til et magisk innslag på tallerkenen. Det andre tipset er hvordan du kan få helt knallgult skall på de kokte eggene dine. Oppskriften på de rødbetmarinerte eggene har jeg rappa fra klikk.no, og de gule eggene lærte jeg å lage av mamma da jeg var liten.Rødbetmarinerte egg 

laken fra 1 glass syltede rødbeter

50 g sukrin

2 dl hvitvinseddik

2 dl vann

0,5 ts salt

4 hele nellikspiker

1 kanelstang

12 stk hardkokte egg
_______________________________________________________________________________

Kok opp ingrediensene til laken og la den småkoke i ca 5 minutter.

Skrell eggene og legg dem i et rent, varmt glass. Hell den varme laken over eggene. Dekk glasset med et rent klede og avkjøl før du skrur på lokket. Oppbevar mørkt og kaldt til servering.

Eggene er ferdig etter ett døgn, og er holdbare i minst et par uker.Knallgule påskeegg 

Jeg skal ikke fortelle deg hvordan du skal koke eggene dine. Alle har sin måte. Og jeg bruker veldig store egg, så min tidsberegning trenger ikke passe for dine egg. Men eggkoking kan faktisk være en kunst om du er kresen på hvordan du vil ha eggene dine servert. Du kan lese om hvordan du kan koke egg hos kjøkkentjeneste, og du kan også lese om eggkoking hos ordentligmat.no. Sistnevnte linker også til Universitetet i Oslos eggkalkulator, som kan gi de av oss som er ordentlige matnerder et helt nøyaktig svar på hvor lenge eggene bør koke.

Og når jeg først er i gang med eggkokingstips, så kan jeg dele mitt beste råd for å gjøre det lett å skrelle hardkokte egg: En teskje bakepulver i kokevannet, og skallene nærmest detter av av seg selv. Det er et tips som har spart meg for mye frustrasjon.

Så til de gule eggene! Det er ikke verre enn at du skreller av det ytterste tynne skallet på et par vanlige gule kepaløk eller fire og lar skallet koke sammen med eggene. Jo mer vann du bruker, jo mer løkskall. Den lille ekstrainnsatsen er frokosteggene dine verdt nå i påsken.

En enda enklere måte å gjøre det på er å koke eggene i vann tilsatt et par tre ss gurkemeie og en god klunk eddik. Løkmetoden gir en litt varmere gulfarge enn gurkemeiemetoden. Dessuten er det løkmetoden jeg har vokst opp med. Derfor går jeg for den.
12 kommentarer:

 1. De gule eggene bringer fram barndomsminner:)
  Du kan også bruke skall av rødløk!

  Finurlig med rødbetegg, tar seg nydelig ut på et påskelunchbord vill jeg tro.

  Ha en riktig god påske!

  SvarSlett
 2. rødbetseggene ser ut som en blomst :) god ide!

  SvarSlett
 3. @ Gretel: Ja, de gule eggene er barndomsminner for meg også. Blir eggene gule eller rosa om man bruker rødløk? Rødbeteggene ser definitivt nydelige ut på et lunsjbord.

  Ønsker deg også en fin påske, Gretel :)


  @ Helen: Ja, er de ikke fine? :)

  SvarSlett
 4. Da var rødbeteggene i kjølen, ser fantastisk ut på glasset også, stilig, og gleder meg til å gi det ene til søster m fam.! Årets frokostpåskeegggg kommer til å slå stort ann!!! Stort takk for idé Frida, Gla´Påsk til deg ! ; )

  SvarSlett
 5. Å så fine :-D Kjempe bra tips!! Gule egg elsket jeg å lage da jeg var liten..tar det opp igjen i år :-D Å tusen tusen tusen takk for tips om bakepulver i vannet. Har slitt utrolig mye med eggeskall!!

  Ha en super duper påske :-D

  SvarSlett
 6. Jeg laget en gang røde egg til brenneslesuppen, men måtte jukse litt med kinditorfage... Neste gang skal jeg bruke din oppskrift! Påskeklem : )

  SvarSlett
 7. Hei, det der var jo litt kult, dessuten elsker jeg rødbeter!

  SvarSlett
 8. @ Gitte: Smart å lage f i for å gi bort i påsken! Gla' påske til deg også!

  @ Janicke: Gule egg er gode barndomsminner for meg også. En tradisjon som er vel verdt å ta opp igjen. Bare hyggelig med bakepulvertipset. Det er jo nesten magisk.

  @ Gry: Røde egg i brenneslesuppa høres kjempelekkert ut. Påskeklem tilbake på deg!

  @ Werner: Jepp, kult er ordet :)

  SvarSlett
 9. Stilig:) Er stadig innom her å henter tips:) takk for at du deler

  SvarSlett
 10. Morsomt blogginnlegg dette her. Spennende å lese !=)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails