mandag 18. april 2011

Fisk i indisk kokoscurry

Bruk en fast fisk til denne oppskriften. Her har jeg brukt breiflabb. Jada, breiflabben er dyr. Men så er den deilig også.

Til to personer


400 g fast hvit fisk uten skinn og ben

1 ss rapsolje

1/2 løk raspet på rivjern

1 ts revet fersk ingefær

2 hvitløksfedd - finhakket

1 moden tomat i små terninger
(skåldet hvis du gidder)

1 ts garam masala

1/2 ts chilipulver

1/2 ts salt

nykvernet pepper

2,5 - 3 dl kokosmelk

en god skvis sitronsaft

litt grønn chili i skiver

frisk koriander
_______________________________________________________________________________

Skyll av fisken, og tørk den godt med kjøkkenpapir. Del i store terninger.

Varm oljen i en panne på medium varme, og tilsett løk, hvitløk og ingefær. La steke forsiktig under omrøring i et par tre minutter til det dufter godt. Pass på at det ikke brenner seg.

Tilsett tomatene og stek videre i et par minutter til, til tomatene begynner å løse seg opp litt.

Tilsett garam masala, chilipulver, salt og pepper, og stek videre i et par minutter.

Skru opp varmen og hell kokosmelken i panna. La koke opp. Smak til med sitronsaft. Tilsett fisken som du lar putre forsiktig i fire minutter, eller til fisken er gjennomvarm.

Hvis du vil ha grønnsaker i curryen tilsetter du disse før fisken, og lar dem koke til de er nesten ferdige, før du tilsetter fisken. På bildene har jeg tilsatt litt grønn og rød paprika, som fikk koke 3-4 minutter i kokosmelken før jeg tilsatte fisken. De siste par minuttene tilsatte jeg også noen halve cherrytomater.

Strø skivet grønn chili og litt frisk koriander over før servering..

6 kommentarer:

 1. Passet fint å lese dette nå etter at jeg skrev dette:

  http://kjernesunn-nordkvinne.blogspot.com/2011/04/essensielle-fettsyrer.html

  Ser kjempegodt ut! Ha en fin mandag videre :)

  SvarSlett
 2. Ja, vi får passe på å spise mere fisk. Ha en fin mandag du også :)

  SvarSlett
 3. nam nam breiflabb er super godt :-D Hatt en kjøttperiode så begynner å ha lyst på maaassse fisk. Dette så veldig godt ut :-D

  SvarSlett
 4. Ja, breiflabb er fantastisk fisk! Jeg merker også at jeg er på full fart inn i en fiskeperiode nå. Rart det der, hvordan det går sånn i perioder.

  SvarSlett
 5. Idag ble det breiflabb i indisk kokoscurry i middagstallerkenen, og du og du så godt! Har vært skikkelig matlei den siste tida, men nå har interessen tatt seg opp igjen, og etter å ha planlagt hele ukas meny innså jeg at samtlige oppskrifter var herfra. Du har en utrolig inspirerende blogg med masse deilige oppskrifter i. Liker spesielt at du holder deg til enkle og gode råvarer. Kan for øvrig ikke tro at jeg ikke har spist breiflabb før, det var virkelig en deilig ny bekjentskap!

  SvarSlett
 6. For en utrolig hyggelig tilbakemelding å få Hedda! Gøy å høre at du likte oppskriften, og artig å høre at du har prøvd deg på en ny fisketype! Enig med deg, breiflabb er kjempegodt! Du må prøve å pannesteke den også en gang. Fantastiske fisken!

  Og veldig gøy å høre at du finner inspirasjon her på bloggen. Jeg håper at resten av de planlagte måltidene denne uka faller i smak :)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails