fredag 1. april 2011

Sjokoladepannacotta med espresso

Nydelig dessert som jeg har rappa fra Trine, med noen lavkarbiske justeringer.


4 porsjoner

1/2 - 1 dl varm espresso (du kan godt bruke instant espresso)

80 gram finhakket mørk 86 % sjokolade

3 ½ dl kremfløte

3 gelatinplater (les på pakken!)

1,5 ss sukrin
_________________________________________________________________________________

Legg gelatinen i kaldt vann i ca 2 minutter. Husk å lese på gelatinpakken, og forhold deg til mengdeangivelsen der. Jeg har brukt de gelatinplatene som jeg oftest ser i butikken, men gelatinplater kommer i minst to forskjellige størrelser, så det er ikke helt sikkert at du skal bruke samme mengde som jeg har brukt i oppskriften.

Ha sjokoladen i en bolle og hell espressoen over sjokoladen. Rør godt sammen, til sjokoladen løses opp.

Varm opp fløte til kokepunktet og hell over sjokoladeblandingen mens du rører. Om ikke all sjokoladen ble oppløst i espressoen, blir den det nå. Pass imidlertid på at blandingen ikke koker, for da korner sjokoladen seg.

Smak til med sukrin og eventuelt mer espresso.

Klem vannet ut av gelatinplatene og rør de inn i blandingen, til de er helt oppløst.

Hell blandingen i 4-5 porsjonsglass og sett til avkjøling. La panna cottaen stå i kjøleskapet til den er stivnet. De bør stå i alle fall i 4-6 timer.

Ta ut panna cottaen fra kjøleskapet ca en halvtime før servering, slik at alle de gode smakene kommer til sin rett.

Her har jeg servert pannacottaen med noen bringebær som er rørt sammen med litt sukrin, samt noen bjørnebær på toppen. Den blir også veldig god med en kremdott på toppen istedenfor bær..

13 kommentarer:

 1. Dette så nydelig ut Frida :-D

  SvarSlett
 2. Denne kombinasjonen hørtes utrolig spennende ut, må prøves :)

  SvarSlett
 3. Jeg ELSKER at oppskriftene dine er så enkle og inneholder "vanlige" ingredienser. Takket være deg er det enkelt å leve på LCHF-kosthold!
  God helg!

  SvarSlett
 4. Provade denna idag fast med agar agar istället för gelantin och den blev mycket god men farlig för det är svärt att sluta äta.

  JAg tänkte fråga om jag skulle kunna få en plats i din lista över andra bloggare under
  lavkarb blogger? Så svårt att hitta svenska LCHF vänner. Vore så tacksam.
  Den heter To find myself and my new life
  Ha en fin vecka. Klem Nadja

  SvarSlett
 5. Nok en høydare! Tror det var bra jeg kun hadde 1 gelatinplate, så det ble "bare" ett glass(2pers) på oss hver...... Mmmm!

  SvarSlett
 6. Det så nydelig ut.....Personlig har jeg aldri så mye som SETT en gelatinplate i hele mitt liv (rødme), så må vel prøve meg på dette merkelige produktet snart :-D

  Ville egentlig bare takke deg for at du har bragt pizza tilbake i livet mitt igjen:-) Den pizzabunnen i forrige innlegg var fantastisk. Jeg erstattet frøene med mandelmel, og resultatet var supert. Takk!

  SvarSlett
 7. Nå begynnner jeg savne deg, Frida - ikke vant til at du forsvinner så lenge .......

  SvarSlett
 8. @ Janicke, Hege, Lila: Takk :)

  @ Marionilona: Så hyggelig å høre at jeg er med på å gjøre lavkarbo enklere. Det var jo litt av det som inspirerte meg til å starte bloggen. Altså å vise at man ikke trenger å gå i alskens spesialforetninger og nettbutikker for å leve sunt, og at man kan lage god og spennende mat av ordinære ingredienser. Så takk :)

  @ Nadja: Spennende! Jeg har aldri brukt agar agar, men har hørt om det og har lyst til å teste det. Har også hørt at agar agar kan brukes til varm gele, om jeg ikke husker helt feil? Men ja, farlig farlig dessert. Best å ikke lage så mye av gangen ;) Jeg legger til bloggen din på siden "andre bloggere" som du finner i menyen helt øverst på siden :)

  @ Gitte: Det var sikkert like greit ja. Ikke så lett å stoppe, som Nadja sier... Og takk :)

  @ Madam Mim: Hehe, jeg må innrømme at jeg ikke hadde så mye erfaring med gelatinplater selv, før jeg begynte på lavkarbo og begynte å lage alle desserter fra bunn. Men jeg er veldig glad for at jeg har lært meg å bruke dem, for hjemmelaget dessert er jo mye bedre enn de ferdige og halvferdige variantene du finner i butikken. Og så bra at pizzaen falt i smak. Smart med mandelmel. Det skal jeg teste ut neste gang.

  SvarSlett
 9. @ Makronella: Takk søte du! Det har vært litt travelt, og litt lite matlaging på meg i det siste. Jeg håper på å få litt tid foran kjøkkenbenken i helgen. Men det er koselig å vite at man er savnet da. Klem på deg! Og grattis med blogg på eget domene!

  SvarSlett
 10. Laga denne til dessert idag. Fordelte røra i 4 skåler. Alle likte det, kanskje med unntak av "gubben" som syntes det smakte litt surt! :-D Jentene og jeg syntes det skulle vært litt mer, så da var det vel passe!

  SvarSlett
 11. Hehe, da skulle vel du og jentene bare spist gubben sin dessert ;)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails