fredag 5. februar 2010

Krabbekaker med paprikadip

Etter å ha laget Krabbe Bayou ble jeg inspirert til å prøve meg på flere varmretter av krabbe. Det åpenbare valget ble krabbekaker. Alle krabbekakeoppskrifter jeg har sett inneholder brødsmuler, så jeg antar at det er en viktig ingrediens for å få krabbekakene til å henge sammen. Jeg prøvde derfor å ha litt fiberhusk i krabbekakerøren, det burde gjøre samme nytta.

Krabbekakene ble skikkelig gode! Krabbe Bayou kan bare gå og legge seg. Denne oppskriften vinner lett over Bayou. Det er sjelden jeg setter oppskrifter opp mot hverandre på den måten, men... NAM altså! 


Til ca 8 krabbekaker (2 personer)


200 g krabbekjøtt

1 egg

1 toppet ss majones

2 ss sesamfrø

1 liten ss fiberhusk

litt revet skall av lime 

1/2 hakket rød chili uten frø

1-2 ss hakket frisk koriander

1/2 hakket vårløk 

pepper

-- -- -- 

1 pimiento (hermetisert grillet rød paprika - se bilde i dette innlegget)

majones 
___________________________________________________________________

Visp sammen egg og majones. 

Tilsett limeskall, koriander, chili, vårløk, sesamfrø og pepper. Bland godt.

Tilsett fiberhusk. Bland godt.

Vend krabbekjøttet i blandingen. La stå i 10 minutter. Etter ti minutter har den ganske flytende røren blitt tjukkere og lettere å forme til kaker.

Varm opp rikelig med olje i en stekepanne. Form krabbekaker med en spiseskje og stek dem på middels til sterk varme til de er gyldne og gjennomstekte.


Mens du steker krabbekakene kan du lage paprikadipen.

Ta en pimiento og kjør den i blenderen til den er blitt en helt jevn puré. Bland like store mengder paprikapuré og majones.

Dypp krabbekakene i dipen og spis! 

Krabbekaker med paprikadip. Krabbekakene er både sterke (chilien) og friske (limeskall og koriander). Paprikadipen er ganske søt. Kombinasjonen er nydelig.

4 kommentarer:

 1. Mmmmm..... finner ikke superlativer mellom dippene her og fett på tastaturet, nei makan til krabbekaker, gleder med til matpakka på jobb allerede, farlig godt!!!

  SvarSlett
 2. Så kult at du likte dem! Jeg hadde helt glemt disse, men nå tror jeg at jeg også må lage en runde til igjen. Husker at jeg digget dem :D

  SvarSlett
 3. Hei
  Skal prøve meg på disse krabbekakene.
  Bruker du hermetisk krabbekjøtt eller er det NO NO ??
  Mvh Cathrine

  SvarSlett
 4. Hei Cathrine. Jeg har brukt ferskt krabbekjøtt i disse, og tror nok det blir best. Vet ikke hvordan de blir med hermetisk. Du får fortelle om resultatet om du prøver deg på hermetisk krabbekjøtt :)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails