søndag 11. juli 2010

Squash- og tomatgrateng

Denne oppskriften ble til da jeg måtte kvitte meg med de grønnsakene som lå i kjøleskapet før jeg skulle være borte en langhelg. Det var helt tydelig at verken squashen, tomaten eller de ferske urtekvastene ville overleve i flere dager alene hjemme. Jeg er en av de som egentlig synes det er ganske alright med rester i kjøleskapet som brukes opp, for da er man nødt til å være kreativ. Og noen ganger blir resultatet riktig bra. Som for eksempel da denne ble til. Dette er deilig tilbehør til både kjøtt og fisk.



Til 2 personer:


1 squash i skiver

1-2 tomater i skiver

1 liten sjalottløk - finhakket

1 fedd hvitløk - finhakket

salt & pepper

ferske krydderurter (for eksempel persille og timian)

olivenolje

revet ost
__________________________________________________________________

Hell litt olivenolje i bunn av en liten ildfast form. Legg squash og tomater i et taksteinsmønster i formen. Annenhver squashskive og tomatskive. Salte og pepre.

Dryss finhakket hvitløk, løk og krydderurter over grønnsakene. Ha litt olivenolje over toppen til slutt.

Legg et stykke aluminiumsfolie over formen og la den stå i ovnen på 200 grader i 25 minutter. 

Ta formen ut av ovnen, fjern folien og dryss ost over. Sett inn i ovnen igjen, og la den gratinere til osten er gylden i ca 20 minutter.



1 kommentar:

  1. Jeg synes også det er kjempe gøy å eksperimentere med rester :-) Dette skal prøves :-)

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails